ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες - ΣΟΚ: Ξεβράστηκε πλοίο - «φάντασμα» μετά από τρία χρόνια

Εικόνες - ΣΟΚ: Ξεβράστηκε πλοίο - «φάντασμα» μετά από τρία χρόνια

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν.

Απίστευτες εικόνες απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός καθώς εμφανίστηκε πλοίο - «φάντασμα» μετά από 3 χρόνια που θεωρούνταν βυθισμένο.

Το πλοιάριο άνηκε στον αμερικανικό στρατό και θεωρούνταν επίσημα χαμένο ωστόσο έγινε η μεγάλη έκπληξη και εμφανίστηκε στις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα στην Ιρλανδία.

Η αξία του είναι 120 χιλιάδες δολάρια και ουσιαστικά είναι ένα σωστικό πλοιάριο, το οποίο ναυπηγήθηκε στο Norfolk της Virginia.

Το πώς όμως έγινε πλοίο - «φάντασμα» έχει ενδιαφέρον, καθώς βυθίστηκε σε μια πολεμική άσκηση και η τύχη του θεωρούνταν πως βρισκόταν στον πάτο της θάλασσας.

Αρχικά κανείς δεν γνώριζε τι ήταν το κόκκινο πλοιάριο ωστόσο η έρευνα δεν άργησε να οδηγήσει στον Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Προφανώς και πίστεψαν πως το βύθισαν και σε κάποια φάση του ωκεανού εμφανίστηκε και πάλι. Ίσως το ρεύμα να το κράτησε στην επιφάνεια. Πιθανότατα βρίσκεται στο νερό για περισσότερο από τρία χρόνια», δήλωσε ο Liam O' Brien, ιδιοκτήτης της Doolin Ferry Company, που εδρεύει κοντά στο σημείο όπου ξεβράστηκε το πλοιάριο.

Για την ιστορία, το πλοιάριο διέσχισε όλο τον Ατλαντικό Ωκεανό...

Δείτε στην gallery τις απίστευτες εικόνες: