ΠΑΙΔΕΙΑ

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών

Η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως και ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπ. Υγείας για τον Covid-19 κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης (29/04) τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Τη δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί), ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 15 Ιουνίου και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια, θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς και οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα δοθούν από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά - Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Ροή Ειδήσεων