ΠΑΙΔΕΙΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων θα μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων θα μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία
Intime News

Άνοιγμα σχολείων: Για την σημερινή αύξηση των κρουσμάτων μίλησε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη – Σύμφωνα με την ίδια για το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα σε τριψήφιους αριθμούς.

«Τις προηγούμενες ημέρες τα κρούσματα ήταν μειωμένα γιατί γινόντουσαν πολύ λιγότερα τεστ από ότι το προηγούμενο διάστημα. Τις επόμενες δύο ημέρες θα πρέπει λοιπόν να αξιολογήσουμε τα δεδομένα προκειμένου να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων αλλά και της οικονομίας», ανέφερε στο Newsbomb.gr η κα. Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «Για να θεωρούμε ότι πάμε σε ένα άνοιγμα με μια σχετική ασφάλεια τα κρούσματα θα πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση από 300 – 500 έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας».

Έως τώρα δεδομένα

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ' όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εφόσον οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο φως», η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν οι σχολικές μονάδες ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Πάντως υπάρχουν και λοιμωξιολόγοι που υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των μαθητών πρέπει να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Θα περιμένουμε τους ειδικούς προκειμένου να μας πουν», σημείωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές, εμφανίστηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε πως μπορεί να ανοίξουν τα δημοτικά μετά τις γιορτές σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση σκληρών μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη - Πού θα γίνει άρση