ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεραμέως για Γυμνάσια και Λύκεια - Πότε θα ανοίξουν

Κεραμέως για Γυμνάσια και Λύκεια - Πότε θα ανοίξουν

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο «Mega», η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα» ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία υπόδειξη για άνοιγμα των λυκείων.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών υπογραμμίζοντας ότι η εισήγηση αφορά το σταδιακό άνοιγμα. «Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σχετική πρόταση στο τραπέζι και εξήγησε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να γίνει αυτό, όπως η παρουσία των καθηγητών στις τάξεις.

Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως το χαρακτήρισε «εξαιρετικό», υπό την έννοια της εξαίρεσης, καθώς μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν επεισόδια στα πανεπιστήμια, προσθέτοντας ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων και η ελεγχόμενη σε αυτά είσοδος είναι «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Παραμένει σε lockdown – Κραυγή αγωνίας από επιχειρήσεις κι εργαζόμενους - Φόβοι για λουκέτα