ΠΑΙΔΕΙΑ

Αττική: Ανακαινίζονται τρία σεισμόπληκτα σχολεία στον δήμο Ηρακλείου

Αττική: Ανακαινίζονται τρία σεισμόπληκτα σχολεία στον δήμο Ηρακλείου

Ανακαινίζονται πλήρως τρία σεισμόπληκτα σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής             

Σε πλήρη ανακαίνιση τριών σεισμόπληκτων σχολικών μονάδων, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ώστε να λυθεί οριστικά και το πρόβλημα με την παλαιότητά τους. Πρόκειται για το 4ο Δημοτικό, το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο της πόλης, για τα οποία ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Η δημοτική Αρχή είχε αποφασίσει να απευθυνθεί στο υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Αττικής και πλέον οι εργασίες δεν θα αποκαταστήσουν απλώς τις φθορές που είχε προκαλέσει σεισμός στα σχολικά κτήρια, αλλά θα ανακαινίσουν τις μονάδες ώστε να θωρακιστούν αντισεισμικά για το μέλλον.

«Εάν προχωρούσαμε σε μια απλή αποκατάσταση των φθορών του σεισμού, μολονότι θα ήταν μια σαφώς πιο γρήγορη διαδικασία, ουδείς θα μας εγγυόταν ότι στην απευκταία περίπτωση ενός νέου τέτοιου φαινομένου, δεν θα ξαναζούσαμε τις ίδιες καταστάσεις και δεν θα είχαμε τα ίδια προβλήματα, κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών», είπε ο κ. Μπάμπαλος και στη συνέχεια τόνισε: «Προτιμήσαμε, λοιπόν, να πάμε σε μια πιο σίγουρη λύση για τώρα, αλλά και για το αύριο. Διεκδικήσαμε, βρήκαμε τα απαιτούμενα κονδύλια και με τα έργα που θα γίνουν, θα μιλάμε για τρία “καινούργια” σχολεία στην πόλη μας. Φυσικά όλα αυτά ενημερώνοντας σε κάθε βήμα τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, τους οποίους ευχαριστώ για την υπομονή. Γνωρίζω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους, κυρίως όμως θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για τα παιδιά μας, με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες