ΠΑΙΔΕΙΑ

Ζέττα Μακρή: Δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση παρά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις

Τηλεκπαίδευση εκπαιδευτικός
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε για την τηλεκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων στη φετινή σχολική χρονιά
INTIME

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε για την τηλεκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων στη φετινή σχολική χρονιά

Στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθεί φέτος δια ζώσης εκπαίδευση με την τηλεκπαίδευση να εφαρμόζεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις αναφέρθηκε η Ζέττα Μακρή. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 «δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση γιατί υπάρχει ο εμβολιασμός» διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται ως μέτρο (σ.σ. η τηλεκπαίδευση) να εφαρμοστεί σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση κρούσματος ή κρουσμάτων κορονοϊού, η υφυπουργός Παιδείας παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις των επομένων ημερών για τις περιπτώσεις όπου θα υπάρχει αριθμός κρουσμάτων ή μορφή νόσησης που επιβάλλει να ληφθούν κι άλλα μέτρα.

Όπως είπε η Ζέττα Μακρή, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται ήδη σε επαφή με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία θα ανακοινωθούν έγκαιρα ώστε να είναι ενήμεροι μαθητές και γονείς.

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 20-25% των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και θα πρέπει να ληφθούν και για αυτούς μέτρα, όπως η διεξαγωγή rapid test τα οποία θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου η Ζέττα Μακρή είπε ότι υπάρχει η λύση του δωρεάν εμβολιασμού υπενθυμίζοντας ότι τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απάντησε, τέλος, ότι αναμένεται να αναρτηθούν έως το τέλος του μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο Γεωργιανός που σκότωσε τη σύντροφό του