ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2021: Η «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Πανελλαδικές βάσεις 2021
Βάσεις 2021: Τα θετικά και τα αρνητικά ρεκόρ, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι εισακτέοι
Ζωή Κατσιγιάννη

Βάσεις 2021: Τα θετικά και τα αρνητικά ρεκόρ, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι εισακτέοι

Σε άλλους φέρνουν χαμόγελα ικανοποίησης, σε άλλους φέρνουν το άγνωστο, σε άλλους φέρνουν μια πίκρα. Ο λόγος για τις βάσεις 2021 που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας ανοίγοντας ένα διαφορετικό κεφάλαιο στους 56.942 υποψηφίους που τις επόμενες ημέρες θα αποκτήσουν και επίσημα την ιδιότητα του φοιτητή σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή.

Από τους συνολικά 65.536 υποψήφιους που πέτυχαν την είσοδό τους στην επόμενη βαθμίδα της δημόσιας εκπαίδευσης, οι 8.594 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ένα από τα δημόσια ΙΕΚ, μια διαφορετική επιλογή που τους δόθηκε φέτος.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν να σημειώνεται άνοδος στον μεγαλύτερο αριθμό των σχολών λόγω και της εισαγωγής του θεσμού της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής με κύκλους του υπουργείου Παιδείας να επισημαίνουν ότι συνολικά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έμειναν 13.780 περισσότεροι υποψήφιο φέτος σε σχέση με το 2021.

Συγκεκριμένα άνοδος βάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ σημειώθηκε σε 429 σχολές και πτώση σε 112 σχολές με το ρεκόρ ανόδου στο +1.725% και το ρεκόρ πτώσης στο -46%.

Tην πρωτιά στην υψηλότερη βάση σε απόλυτο επίπεδο μορίων να την κατακτά η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα (19.929, άνοδος 4% σε σύγκριση με πέρσι) ενώ την αρνητική πρωτιά με την χαμηλότερη βάση εισαγωγής να την κατακτά η σχολή Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη με 7.141 μόρια.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

H ακτινογραφία των βάσεων από το Infographic του Newsbomb.grΖωή Κατσιγιάννη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης: