ΠΑΙΔΕΙΑ

results.it.minedu.gov.gr: Δείτε εδώ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2022 - Πότε ανακοινώνονται

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2022: Έγινε γνωστή η ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
INTIME NEWS

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2022: Έγινε γνωστή η ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμών.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 για τα ΓΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Με κοινό δελτίο Τύπου τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσαν τις προηγούμενες ημέρες για τη δυνατότητα που δίνεται, και φέτος, στους υποψήφιους των Πανελληνίων να μάθουν τα αποτελέσματά τους μέσα από γραπτά μηνύματα. Η διαδικασία των SMS θα επαναληφθεί, με τους υποψήφιους να μαθαίνουν τη βαθμολογία τους μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες , θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022:

Σχετικά με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και καταχώρισης της βαθμολογίας και τη διακίνηση των βαθμών και αποκομμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ από τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δ.Ε. και τα Λύκεια, ισχύουν τα παρακάτω:

Α) Γενικό χρονοδιάγραμμα - προθεσμίες

1. Τελική καταχώρηση της βαθμολογίας

Η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα θα γίνει το αργότερο μέχρι το Σάββατο 25-6-2022 για όλα τα μαθήματα.

2. Πακετάρισμα των αποκομμάτων και αποστολή των αποκομμάτων

Το τελικό πακετάρισμα-δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής 26-6-2022, ώστε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27-6- 2022 να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ. (ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: τα 2 Β.Κ. της Κρήτης και τα Β.Κ. των Σερρών και της Καβάλας). Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ: 2105200494/6975878483/6975878326. Η αποστολή διακίνηση θα ξεκινήσει από τα Β.Κ. νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27-6-2022, ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις ΔΔΕ την Τρίτη 28-6-2022. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες ώρες καθυστέρησης στις νησιωτικές περιοχές.

3. Παραλαβή των αποκομμάτων από τις Δ.Δ.Ε.

Την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί (ως το μεσημέρι), οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί (ως το μεσημέρι), οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Β) χρονικός προγραμματισμός της διακίνησης - εξαιρέσεις

- Όλα τα Β.Κ. θα παραδώσουν τα δέματα στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ το πρωί της Δευτέρας 27-6-2022 (ώρες παραλαβής 07.00 ως 12.00), ώστε να μεταφερθούν στις Δ/νσεις Δ.Ε. το πρωί της Τρίτης 28-6-2022 (ώρες παράδοσης 08.00 ως 12.00).

- Όσα ΒΚ βαθμολόγησαν γραπτά από νησιωτικές ΔΔΕ, θα γίνει προσπάθεια να παραδώσουν στα ΕΛΤΑ αυτά τα πακέτα, πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας (07.00 ως 09.00) και τα υπόλοιπα πακέτα ενδεχομένως λίγο αργότερα (09.00 ως 12.00).

- Όσα Β.Κ. βαθμολόγησαν γραπτά της Αττικής, θα παραδώσουν τα δέματα στο ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ επίσης το πρωί της Δευτέρας 27-6-2022 (ώρες παραλαβής 07.00 ως 12.00) ώστε να μεταφερθούν έγκαιρα αυθημερόν στο Γαλάτσι Αττικής (3ο & 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Δρυόπιδος 7, Γαλάτσι, 11147).

- Εξαίρεση αποτελούν τα 2 Β.Κ. της Κρήτης και τα Β.Κ. των Σερρών και της Καβάλας που θα παραδώσουν τα πάντα το πρωί-μεσημέρι της Κυριακής 26-6-2022.

- Τα δέματα όλων των ΔΔΕ από όλα τα ΒΚ θα διακινηθούν ΜΟΝΟ με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ και όχι με εκπρόσωπο των ΔΔΕ. Η διακίνηση των βαθμών θα γίνει είτε με voucher είτε με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, όπως ακριβώς είχε γίνει και η διακίνηση των γραπτών.

Γ) Τεχνικές επισημάνσεις

1) Καταχώρηση της βαθμολογίας

Για τον έλεγχο και την καταχώριση της βαθμολογίας και για τυχόν τεχνικά προβλήματα
υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ 2103443348, 2103443049, 2103442179 και το email egovexams@minedu.gov.gr. Είναι ευνόητο ότι κάθε Β.Κ. μπορεί να ολοκληρώνει όποιο μάθημα προσφέρεται και με όποια σειρά.

2) Εκτυπώσεις καταστάσεων

Η αποστολή των αποκομμάτων των γραπτών δοκιμίων στα ΓΕΛ μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε. θα γίνει συνολικά για όλα τα μαθήματα. Διευκρινίζεται ότι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» με τους βαθμούς που θα αποσταλούν στα Λύκεια θα περιέχουν τα στοιχεία κάθε υποψηφίου, το βαθμό του 1ου βαθμολογητή, του 2ου βαθμολογητή και του 3ου -αν υπάρχει- καθώς και τη συνολική βαθμολογία, χωρίς να περιέχονται οι κωδικοί των βαθμολογητών. Αντίθετα οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» δεν αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τον κωδικό των υποψηφίων, και αυτές θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

3) Επιτροπές εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και τα αποκόμματα όσων εξετάστηκαν προφορικά ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα αποσταλούν στις οικείες Δ/νσεις ως εξής:

- Αν η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Β.Κ., τα αποκόμματα μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θα αποσταλούν μαζί με τα αποκόμματα των άλλων υποψηφίων, τα γραπτά των οποίων βαθμολογήθηκαν στο Βαθμολογικό Κέντρο.

- Αν η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο, θα αποστείλει τα
αποκόμματα μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» στον οικείο Δ/ντή Δ.Ε., ο οποίος και θα τα κρατήσει μέχρι να παραλάβει τους βαθμούς των γραπτών από το οικείο Β.Κ., ώστε για τους εξεταζόμενους κάθε σχολείου οι βαθμοί να ανακοινωθούν παντού ταυτόχρονα.

Δ) Ανάρτηση βαθμολογιών

1. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, παρακαλούνται να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν :

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.

2. Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ (τηλ. 2103443348, 2103443049, 2103442179 και email egovexams@minedu.gov.gr ) για τη σχετική διόρθωση.

3. Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις
εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μ.μ. Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022