ΠΑΙΔΕΙΑ

Σπουδές σε καινοτόμες εξειδικεύσεις στο μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα

Σπουδές σε καινοτόμες εξειδικεύσεις στο μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί κορυφαία επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με ιστορία 40 χρόνων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαθέτει 12 Ακαδημαϊκές Σχολές, οκτώ υπερσύγχρονα campuses σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα, πάνω από 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με επτά κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Με στόχο την άμεση και ποιοτική απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρακολουθεί τις τάσεις στην αγορά εργασίας και τις επιστημονικές εξελίξεις, εντοπίζει τους τομείς με υψηλά ποσοστά απαχολησιμότητας και ανανεώνει τη λίστα με τα προγράμματα σπουδών του, τα οποία εντάσσονται σε 12 ακαδημαϊκές Σχολές.

Ποια είναι, λοιπόν, τα προγράμματα σπουδών που ξεχωρίζουν από κάθε Σχολή; Θα τα δείτε αναλυτικά στη λίστα που ακολουθεί.

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Το «επιχειρείν» ή η διαχείριση των τμημάτων μιας επιχείρησης είναι δύο τομείς που δεν παύουν ποτέ να γοητεύουν και να στερεύουν από επαγγελματικές ευκαιρίες. Αφουγκραζόμενο την υψηλή ζήτηση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει -μεταξύ άλλων- κορυφαίο MBA με τέσσερις σύγχρονες κατευθύνσεις που δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Project Management, FinTech Management, Business Analytics, International Business.

Εξίσου, δυνατές προοπτικές καριέρας προσφέρουν τα προγράμματα σπουδών σε Marketing/Digital Marketing και Λογιστική & Χρηματοοικονομική. Αμφότερα προσφέρονται και σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τέλος, ικανοποιώντας μια νέα, ανερχόμενη τάση στην αγορά εργασίας, προσφέρει Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση και Ανάπτυξη Ακινήτων, σε συνεργασία με το Oxford Brookes University.

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Διοίκησης εδώ.

Σχολή Πληροφορικής

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται με υψηλές ταχύτητες, ο κλάδος της Πληροφορικής δεν παύει ποτέ να παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ζήτησης. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με την πιστοποίηση από οργανισμούς και εταιρείες-κολοσσούς του κλάδου, όπως Microsoft, CISCO, Oracle, SAP, ΣΕΠΕ, BCS, EC-Council Academia και GitHub Education, προσφέρει καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σε τομείς που διαμορφώνουν τις τάσεις στην Πληροφορική, όπως Κυβερνοασφάλεια και Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογία της Πληροφορικής κ.α.

Ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην Πληροφορική ανοίγει πολλαπλάσιες επαγγελματικές ευκαιρίες. Έτσι, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει μια πλούσια γκάμα μεταπτυχιακών σε 6 πρωτοποριακά αντικείμενα: Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνία Πληροφορίας, Ασφάλεια Πληροφοριών και Ψηφιακή Εγκληματολογία, Games Development, Data Science, Artificial Intelligence, Big Data Technologies.

Δείτε τα προγράμματα της Σχολής Πληροφορικής εδώ.

Σχολή Τουρισμού

Για να στοχεύσεις σε μία ιδιαίτερα απαιτητική βιομηχανία όπως αυτή του Τουρισμού, χρειάζεται να έχεις πάθος και ταυτόχρονα, πολύ καλή γνώση του αντικειμένου. Εκτός από το προπτυχιακό στη Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, η Σχολή Τουρισμού προσφέρει το MSc International Hospitality, Events & Tourism Management.

Πρόκειται για ένα διεθνώς κορυφαίο μεταπτυχιακό που προσφέρεται σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, Top20 Πανεπιστήμιο στον κόσμο και 2ο στη Μ. Βρετανία για σπουδές Τουρισμού, ενώ δίνει σπουδαίο προβάδισμα στην αγορά εργασίας. Αμφότερα τα προγράμματα σπουδών προσφέρουν ολοκληρωμένη γνώση, αλλά και τον τρόπο να τη μετατρέψει ένας σπουδαστής σε δεξιότητες και εμπειρία, μέσω της πρακτικής άσκησης στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Τουρισμού εδώ.

Σχολή Υγείας

Μελετώντας τις επιστημονικές εξελίξεις και το έντονο ενδιαφέρον για τα επαγγέλματα υγείας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει μια ευρεία γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σε σύγχρονες εξειδικεύσεις υγείας που βρίσκονται πρώτες στη λίστα με τα επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η Βιοϊατρική, η Νοσηλευτική, η Ποδιατρική, αλλά και πιο διαχρονικές όπως Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία και Διαιτολογία.

Η λίστα συνεχίζεται με κορυφαία μεταπτυχιακά πάνω σε γνωστικά αντικείμενα που ελκύουν μια μεγάλη μερίδα αποφοίτων υγείας και επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα στον κλάδο και δείχνουν το μέλλον, όπως η Αθλητική Φυσικοθεραπεία, η Αθλητική Διατροφή και Άσκηση, η Ιατρική Γενετική και Γονιδιωματική και η Μουσικοθεραπεία.

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Υγείας εδώ.

Νομική Σχολή

Λίγοι κλάδοι μπορούν να συναγωνιστούν με τη Νομική επιστήμη, όσον αφορά στο ευρύ φάσμα επαγγελματικών επιλογών που προσφέρει. Με δεδομένο αυτό, το Bachelor of Laws που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Oxford Brookes University, προσφέρει ολοκληρωμένη και δομημένη γνώση σε ένα ευρύ φάσμα γνώσεων δικαίου.

Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο την ανάγκη των επαγγελματιών να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις του κλάδου, από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, προσφέρεται και μεταπτυχιακό με δύο νομικές κατευθύνσεις: Διεθνές Δίκαιο και Εμπορικό Δίκαιο και Διεθνές Εμπόριο.

Δείτε όλα τα προγράμματα της Νομικής Σχολής εδώ.

Πολυτεχνική Σχολή

Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να χτίσουν οι απόφοιτοί του ένα μέλλον με γερές βάσεις στον τομέα των κατασκευών, τόσο σε εγχώριο, όσο και διεθνές επίπεδο. Τα προγράμματα σπουδών έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις κάθε κλάδου.

Έτσι το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική είναι πιστοποιημένα από το Royal Institute of British Architects (RIBA), κάτι που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους. Επιπλέον, τα προγράμματα σπουδών Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών είναι 5ετή και οδηγούν σε απόκτηση προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Eng).

Δείτε όλα τα προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής εδώ.

Σχολή Ναυτιλίας

Αν υπάρχει ένας κλάδος που γνωρίζει συνεχή ανοδική πορεία στην Ελλάδα, δεν είναι άλλος από αυτόν της Ναυτιλίας. Εδώ, τα γνωστικά αντικείμενα και οι προεκτάσεις τους είναι πολλές και, μάλιστα, με πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές εργασίας στο εξωτερικό.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με το βρετανικό Πανεπιστήμιο Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας, προσφέροντας προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τόσο σε διαχρονικούς, όσο και σε ανερχόμενους τομείς όπως Εμπόριο Ενέργειας και Αειφορία (MSc Shipping, Energy Trading and Sustainability), Επιχειρηματική Ανάλυση στη Ναυτιλία (MSc Business Analytics in Shipping), Διαχείριση Πλοίων (MSc Fleet Management), Ναυτιλιακό Δίκαιο [BSc (Hons) Maritime Law & Business].

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Ναυτιλίας εδώ.

Σχολή Ψυχολογίας

Η Ψυχολογία είναι μια επιστήμη που εξελίσσεται μαζί με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σχεδιασμένο στα πρότυπα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS).

Παράλληλα, προσφέρει μεταπτυχιακά σε σύγχρονες κατευθύνσεις του κλάδου όπως Κλινική Ψυχολογία, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και Coaching, Γνωστική Νευροψυχολογία, Ψυχολογία Εργασίας (Business Psychology). Ταυτόχρονα, έχει επενδύσει σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Ψυχολογίας εδώ.

Σχολή Παιδαγωγικών

Οι θέσεις εργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης δεν περιορίζονται πλέον σε αυτές του παιδαγωγού. Νέα αντικείμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και προσφέρουν επαγγελματικές προοπτικές σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων: Από εκπαιδευτικές δομές προσχολικής αγωγής μέχρι εταιρείες σχεδιασμού και παραγωγής εκπαιδευτικών εφαρμογών και λογισμικών.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει επενδύσει σε αυτά προσφέροντας τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (Ιnformation and Communication Technologies in Education) και Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση.

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Παιδαγωγικών εδώ.

Σχολή Αθλητισμού

Προβλέποντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας του Αθλητισμού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει προγράμματα των οποίων οι απόφοιτοι έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Μιλάμε για τα πεδία της Προπονητικής και Φυσικής Αγωγής, αλλά και της Διοίκησης Αθλητισμού (Sport Management).

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Αθλητισμού εδώ.

Σχολή Πολιτισμού

Με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό, τις παραστατικές τέχνες και την ενημέρωση, η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας ξεχωρίζει για την καινοτομία της σε κάθε γνωστικό πεδίο που προσφέρει. Η λίστα με τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνει Δημοσιογραφία, Σκηνοθεσία, Μουσική Τεχνολογία, Δημιουργική Γραφή, ακόμα και Υποκριτική.

Εστιάζοντας στην απασχολησιμότητα των φοιτητών, διοργανώνει projects και ομαδικές εργασίες που επιτρέπουν στους φοιτητές να εξερευνήσουν και να εξασκήσουν το ταλέντο τους, όσο και να γνωρίσουν τις ρεαλιστικές συνθήκες του επαγγέλματος.

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Πολιτισμού εδώ.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Θεσσαλονίκη Ι Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα | Πάτρα

Περισσότερες πληροφορίες στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.