ΠΑΙΔΕΙΑ

Επενδύοντας σε ένα κορυφαίο επίπεδο σπουδών ισάξιο με τα στάνταρ της Αγγλίας και της Ουαλίας

Επενδύοντας σε ένα κορυφαίο επίπεδο σπουδών ισάξιο με τα στάνταρ της Αγγλίας και της Ουαλίας

Η κατάλληλη επιλογή σπουδών είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει κάθε υποψήφιο σπουδαστή, ειδικότερα κάποιον που μόλις ολοκλήρωσε τη θητεία του στα θρανία. Διότι γνωρίζει καλά πως το μεταβατικό στάδιο από τη μαθητική στην ακαδημαϊκή κοινότητα, από τη σχολική αίθουσα στο αμφιθέατρο, είναι καθοριστικό για το μέλλον και τη μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Ακριβώς για αυτό, το βασικότερο κριτήριο που χρειάζεται να λάβει υπόψη του, ώστε να επενδύσει σε ένα πανεπιστήμιο και ένα πρόγραμμα σπουδών που θα τον καλύπτουν μακροπρόθεσμα, είναι να επιλέξει με γνώμονα τις προσδοκίες του, αλλά και τι είναι το καλύτερο για αυτόν.

Τι γίνεται όμως, με τους υποψήφιους σπουδαστές που αναζητούν μία πιο σύγχρονη εμπειρία σπουδών, ισάξια με αυτές που προσφέρουν τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού; Πώς μπορούν να εξασφαλίσουν ένα κορυφαίο επίπεδο σπουδών, που θα ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές της Αγγλίας, απολαμβάνοντας συγχρόνως τα προνόμια που προσφέρει η παραμονή στην Αθήνα;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά το IST College μέσα από τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Wrexham Glyndwr University, θέλοντας να παρέχει στους σπουδαστές του μία εξαιρετική ποιότητα φοίτησης και μία κορυφαία ακαδημαϊκή εμπειρία, που μελλοντικά θα αποτελέσουν «διαβατήρια» για μία πετυχημένη διεθνή καριέρα.

Ένα ισχυρό πτυχίο που προσφέρει σημαντικές προοπτικές απασχόλησης

Όπως είναι επόμενο, ένας νέος που μόλις τελείωσε το σχολείο και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μετέπειτα καριέρα του, είναι γεμάτος όνειρα και προσδοκίες για το μέλλον. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, λοιπόν, είναι σημαντικό να επιλέξει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις προσδοκίες και θα μπορεί να του προσφέρει τα εφόδια για να φτάσει τόσο ψηλά, όσο ονειρεύεται. Και αν υπάρχει ένα πανεπιστήμιο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των σπουδαστών, αυτό είναι σίγουρα το βρετανικό Wrexham Glyndwr University, το οποίο έχει «σκαρφαλώσει» στη «νούμερο ένα» θέση της κατάταξης, για τον βαθμό ικανοποίησης των φοιτητών της Αγγλίας και της Ουαλίας, καθώς και στη θέση «νούμερο δύο» για την ποιότητα διδασκαλίας που προσφέρει στους σπουδαστές του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο αποτελεί σημαντικό συνεργάτη του IST College στα προγράμματα Bachelor και Master, το οποίο διασφαλίζει στους σπουδαστές ένα ισχυρό, αναγνωρισμένο πτυχίο, που προσφέρει επαγγελματικές και ακαδημαϊκές προοπτικές σε όλη την Ευρώπη.

Απολαμβάνοντας στην Ελλάδα τα προνόμια των σπουδών του εξωτερικού

Κάθε υποψήφιος σπουδαστής ανυπομονεί να πραγματοποιήσει το βήμα που θα τον φέρει πιο κοντά στο μέλλον που ονειρεύεται, για τη στιγμή που θα βγει στη σύγχρονη «αρένα» της αγοράς εργασίας, έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Ωστόσο, για να είναι αυτή η διαδρομή πιο εύκολη και γεμάτη επιτυχίες, χρειάζεται να έχει ως σημείο εκκίνησης ένα αξιόπιστο πανεπιστήμιο όπως το IST College, το οποίο του εξασφαλίζει ένα πτυχίο bachelor σε τρία έτη και έναν μεταπτυχιακό τίτλο σε τέσσερα, ώστε να κερδίσει χρόνο και εμπειρία και να έχει αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα.

Την ίδια στιγμή, το IST College του παρέχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τη φυσική παρουσία με την εξ αποστάσεως και on demand παρακολούθηση σχηματίζοντας το δικό του ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, να ολοκληρωθεί επαγγελματικά μέσω του Προγράμματος Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, J.O.P., (Job Opportunities Programme), να παρακολουθήσει συναρπαστικά σεμινάρια εξειδίκευσης, διδασκαλίες στα ελληνικά και τα αγγλικά, με παροχή μαθημάτων αγγλικών χωρίς πρόσθετο κόστος, σύμφωνα με το επίπεδό του. Κάπως έτσι, ακόμη και αν ο σπουδαστής βρίσκεται στην Ελλάδα, μπορεί να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα σπουδών διαμορφωμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εξωτερικού και τελειώνοντας τις σπουδές του, να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να παραμένει στη χώρα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως για να κάνει ένας υποψήφιος σπουδαστής την ιδανική επιλογή σπουδών, χρειάζεται να στραφεί σε ένα πανεπιστήμιο που επενδύει στους φοιτητές του και πληροί τα κριτήρια για να του προσφέρει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Και επενδύοντας σε ένα πανεπιστήμιο όπως το IST College, το οποίο έχει συνάψει συνεργασίες με τα σημαντικότερα ιδρύματα της ακαδημαϊκής κοινότητας του εξωτερικού, όπως το Wrexham Glyndwr University, κάθε σπουδαστής θα πραγματοποιήσει ένα δυναμικό ξεκίνημα που μπορεί να τον οδηγήσει τόσο ψηλά, όσο τα όνειρά του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του IST College – Independent Studies of Science and Technology στη διεύθυνση Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68, Αθήνα, να καλέσετε στο 210-4822222, να στείλετε email στο info@ist.edu.gr, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του IST College – Independent Studies of Science and Technology, καθώς και το Facebook, το Instagram, το LinkedIn και το YouTube.