ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναβρασμός και καταλήψεις στα Πανεπιστήμια – Σε κίνδυνο η εξεταστική περίοδος

Αναβρασμός και καταλήψεις στα Πανεπιστήμια – Σε κίνδυνο η εξεταστική περίοδος
In Time

Πολλές είναι οι πανεπιστημιακές σχολές που βρίσκονται υπό κατάληψη, τη στιγμή που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλές πανεπιστημιακές σχολές, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων απέναντι στο νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 250 σχολές σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη.

Κλειστά είναι κεντρικά ΑΕΙ στην Αθήνα (ΟΠΑ, Φιλοσοφική, Πάντειο κ.α.), ενώ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η κατάληψη ξεκίνησε στις 18 του μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24, προκειμένου να διευθετηθεί η εξεταστική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας, όσα μαθήματα ήταν να δοθούν αυτή τη βδομάδα, θα μεταφερθούν για τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αρκετές σχολές είναι υπό κατάληψη, άλλες συνεχίζουν καθημερινά τις συνελεύσεις, ενώ διαρκείς καταλήψεις καταγράφονται στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό και στη Νομική (μέχρι τις 29).

Παράλληλα σε διαρκείς συνελεύσεις είναι οι φοιτητές, στις εκάστοτε σχολές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Κανονικά πραγματοποιούνται οι εξετάσεις και όσα μαθήματα έχουν απομείνει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ με στόχο τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών στην πορεία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Παρόντες και οι δάσκαλοι, με τη ΔΟΕ να έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του ολοήμερου (14:00 – 17:30).