Φορτσάκης: Οι φοιτητές που διέκοψαν τη Σύγκλητο θα διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά

Φορτσάκης: Οι φοιτητές που διέκοψαν τη Σύγκλητο θα διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης μιλώντας στο Βήμα δήλωσε ότι οι φοιτητές  που διέκοψαν το πρωί της Πέμπτης (30/10) θα διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά. 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε συγκαλέσει τη Σύγκλητο, η οποία όμως δεν συνεδρίασε καθώς στην αίθουσα της πρυτανείας εισέβαλε ομάδα φοιτητών ζητώντας την συμμετοχή της στη συζήτηση.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο πρύτανης ζήτησε από τους φοιτητές να φύγουν από την αίθουσα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Τότε ο κ. Φορτσάκης απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι πόρτες είχαν κλείσει και δεν μπορούσε να βγει έξω.

Ο κ. Φορτσάκης ανέφερε:  «Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα, πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι' αυτό» και συνέχισε προσθέτοντας «στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων».

«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει, επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Φορτσάκης είπε επίσης: «Είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω τη Σύγκλητο κανονικά, αλλιώς υπό το κράτος της σύγχυσης και του φόβου των μελών της από τέτοια περιστατικά, οι αποφάσεις της θα ήταν παράνομες» για να συμπληρώσει ότι «όσοι αναμίχθηκαν σε αυτά τα επεισόδια θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Τελικά, η συνεδρίαση διακόπηκε από τον  πρύτανη, η οποία θα ορισθεί για επόμενη ημέρα.