ΠΑΙΔΕΙΑ

Φοιτητές εμπόδισαν τον πρύτανη του ΑΠΘ να καταθέσει στεφάνι

Φοιτητές εμπόδισαν τον πρύτανη του ΑΠΘ να καταθέσει στεφάνι

Ο πρύτανης αποχώρησε, χωρίς να δοθεί άλλη διάσταση στο περιστατικό.

Φοιτητές δεν επέτρεψαν στον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται στην Πολυτεχνική Σχολή.

Ο πρύτανης προσήλθε νωρίς το πρωί, πολύ πριν από την προγραμματισμένη ώρα για τις καταθέσεις στεφανιών και μόλις πλησίασε, μια ομάδα από τους φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί τον εμπόδισε να προχωρήσει μέχρι το Μνημείο. Ο πρύτανης αποχώρησε, χωρίς να δοθεί άλλη διάσταση στο περιστατικό.

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών της περιόδου 1967-1974 έχει προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι τις καταθέσεις στεφανιών. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει η συγκέντρωση έξω από την Πολυτεχνική Σχολή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι μετά το μεσημέρι αποκλεισμένο, με αφορμή τις διαδηλώσεις που οργανώνονται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Από τις 2.30 μ.μ. σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν γύρω από το ΑΠΘ και μπροστά σε γραφεία πολιτικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδηλώσεων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων