ΠΑΙΔΕΙΑ

Κόντρες και καταλήψεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κόντρες και καταλήψεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ενδοφοιτητικές κόντρες και αντιδράσεις, πυροδοτεί η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται, οι αποφάσεις των φοιτητών για καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα και άλλα μείζονα θέματα με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Επεκτείνεται το κύμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, που ξεκίνησε από την Κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής. Σε κατάληψη προχωρούν και οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου νωρίτερα διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Την ίδια ώρα, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, καταγγέλλει ότι φοιτητές των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) «επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών, που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο θυρωρείο της Νομικής Σχολής».

«Μέλη των ΕΑΑΚ προπηλάκισαν με "δημοκρατικές" μπουνιές, "δημοκρατικές" κλωτσιές και "δημοκρατικές" φτυσιές, φοιτητές που διαφωνούν με τις πρακτικές και τις λογικές τους και, θεωρώντας τη σχολή τσιφλίκι τους, μας απώθησαν βίαια έξω από αυτήν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ένσταση των φοιτητών που διαφωνούν με την πρόταση των πρυτανικών Αρχών για ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ότι η υιοθέτηση αυτού του μέτρου θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

Σχετικές ειδήσεις