ΠΑΙΔΕΙΑ

Τιμήθηκε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Τιμήθηκε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Επίτημη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε ηκαθηγήτρια Βυζαντινής ΙστορίαςΕλένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, σε τελετή στη Μεγάλη Αίθουσα των Προπυλαίων

Στην ομιλία της, κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28/11/2014 , η κα Αρβελέρ αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του βυζαντινού κόσμου με τη σημερινή εποχή και σημείωσε ότι για τους νεοέλληνες το Βυζάντιο είναι αενάως παρόν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σχέση των νεοελλήνων την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, αλλά και στη θέση που κατέκτησαν στην ποίηση, στη λογοτεχνία και στη λαϊκή παράδοση.

Στο τέλος της ομιλίας της, η κα Αρβελέρ δήλωσε αλληλέγγυα στην προσπάθεια των πρυτανικών αρχών να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του ασύλου ως άσυλο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε να απομείνει στην κα Αρβελέρ την ύψιστη διάκρισή του, τόνισε ότι ανάγονται όχι μόνο στην επιστημονική διαδρομή της κ. Αρβελέρ, αλλά και στο γεγονός ότι με το έργο της και τη δημόσια παρουσία της αποτελεί μια οικεία προσωπικότητα

Το έργο της κυρίας Αρβελέρ παρουσίασε η καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αθηνά Κόλια-Δερμιτζάκη.

Σχετικές ειδήσεις