ΠΑΙΔΕΙΑ

Για 16η ημέρα υπό κατάληψη το ΕΚΠΑ

Για 16η ημέρα υπό κατάληψη το ΕΚΠΑ

Συνεχίζεται για 16η ημέρα η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, με τις πρυτανικές Αρχές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο να υπάρξουν νεκροί.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Το βράδυ της Δευτέρας (13/4/2015), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο, η Αστυνομία προχώρησε σε δεκαπέντε συνολικά προσαγωγές έξω από το κτήριο της Πρυτανείας.

Με ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές Αρχές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου καταγγέλλοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών και συμπλοκές ομάδων μέσα στο κατειλημμένο κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών καθώς γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα» αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ τονίζουν ότι υπήρξαν «αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές η πολυήμερη κατάληψη ουσιαστικά οδηγεί το ΕΚΠΑ σε διεθνή απομόνωση, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρέμβουν ώστε να δοθεί λύση στην «ομηρία» του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά ο Θεόδωρος Φορτσάκης σημείωσε ότι η κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών «έχει επιφέρει την κατάλυσή του» και έχει μετατρέψει το κέντρο της Πρωτεύουσας σε «άντρο ανομίας».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «η κυβέρνηση κωφεύει στη σπαραχτική φωνή των πανεπιστημιακών» και υπογραμμίζει ότι η ανοχή της «ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους».

Σήμερα, στο φως της δημοσιότητας έφεραν οι καταληψίες του κτηρίου της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ο χώρος, σε μία απάντηση για τις καταγγελίες περί φθορών και βανδαλισμών.

Οι καταληψίες αναφέρουν πως αυτό το βίντεο, το οποίο ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουστικού χώρου, αποτελεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γραφεία και οι εσωτερικοί χώροι της Πρυτανείας στους οποίους, δεν έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Σχετικές ειδήσεις