ΠΑΙΔΕΙΑ

Κατάληψη ΕΚΠΑ: Ματ περικύκλωσαν το κτήριο της Πρυτανείας (photos)

Κατάληψη ΕΚΠΑ: Ματ περικύκλωσαν το κτήριο της Πρυτανείας (photos)

Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν το κτήριο της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που τελεί υπό κατάληψη για 16η συνεχόμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας (13/4/2015), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο, η Αστυνομία προχώρησε σε δεκαπέντε συνολικά προσαγωγές έξω από το κτήριο της Πρυτανείας, με τον συνολικό αριθμό των προσαχθέντων να είναι 21.

Οι δεκαπέντε προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τους συλληφθέντες να οδηγούνται το πρωί της Δευτέρας (14/4) ενώπιον του εισαγγελέα.

Από τους 15, οι δύο είναι ανήλικοι και η υπόθεση τους ανατέθηκε σε Εισαγγελέα ανηλίκων, ενώ μεταξύ των υπολοίπων είναι και δύο υπήκοοι Αλγερίας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τυχαία βρέθηκαν στον επίμαχο χώρο νομίζοντας πως γίνεται κάποια εκδήλωση.

Σε βάρος των 13 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κάποιοι από αυτούς βαρύνονται επιπλέον και με την κατηγορία της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Όπως μεταδίδει η ΝΕΡΙΤ, η μηχανοκίνητη πορεία που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης (14/4) από μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, αναβλήθηκε με τους αντιεξουσιάστές να πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο εσωτερικό του κτηρίου της Πρυτανείας.

Σημειώνεται ότι στο σημείο εκτός από τις 4 διμοιρίες ΜΑΤ, υπάρχουν και άνδρες από τις υπηρεσίες ΔΕΛΤΑ και ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν πέντε ακόμη άτομα που βγήκαν από το Πολυτεχνείο. Συνολικά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 20 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις