ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2015: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Αυλαία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων της χώρας και η αγωνία των μαθητών βρίσκεται στο «κόκκινο».

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάζονται οι υποψήφιοι όλων των Κατευθύνσεων σήμερα, Δευτέρα 18/05 σε ένα μάθημα που παραδοσιακά το ποσοστό των αριστούχων είναι μικρό.

Πριν οι τελειόφοιτοι μπουν στην αίθουσα για τις τρεις κρίσιμες ώρες, θα πρέπει να έχουν κατά νου τα όσα επιτρέπονται και τα όσα απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι μαθητές στις Πανελλήνιες 2015

Το δελτίο του εξεταζόμενου

Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο

Δυο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κυρώσεις, το πιθανότερο είναι να του μηδενίσουν το γραπτό.

Τα ίδια ισχύουν για τα σκονάκια και την αντιγραφή. Τέλος, δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων θα αποφασίζει την ώρα ανάρτησης των θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2015 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr. Αμέσως μετά, τα θέματα θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις