ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Βατό και αναμενόμενο χαρακτήρισαν μαθητές και καθηγητές το σημερινό θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Αυλαία σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και το Newsbomb.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια NEO, σας μετέδωσε πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Το κείμενο του Βασίλη Λαμπρινουδάκη που δόθηκε στους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων 2015 αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων που γιορτάζεται σήμερα Δευτέρα 18/5, ενώ το θέμα της Έκθεσης που κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι ήταν το εξής:

«Σε ομιλία που θα εκφωνήσετε σε ημερίδα του Δήμου σας με θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», να εκθέσετε τις απόψεις σας (500-600 λέξεις) σχετικά με: α) τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και β) τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά».

Η «πρώτη» των Πανελλαδικών κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ τα θέματα δόθηκαν στους υποψηφίους λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί. Οι μαθητές είχαν στη διάθεσή τους 3 ώρες για να απαντήσουν σωστά και να αναπτύξουν τη σκέψη τους στο θέμα της Έκθεσης.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 20 Μαΐου και οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής και Ιστορία.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνουμε ξανά στους υποψηφίους:

- να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.

- κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο συνημμένο αρχείο.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα - από τα φροντιστήρια "ΝEO".

Σχετικές ειδήσεις