ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2015-Εκπνέει σήμερα (17/07) η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικών

Πανελλαδικές 2015-Εκπνέει σήμερα (17/07) η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικών

Τελευταία ημέρα είναι η σημερινή για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους - Πτώση των βάσεων αναμένεται σε δημοφιλείς σχολές, ενώ μικρή άνοδος προβλέπεται για χαμηλόβαθμες σχολές της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης.

Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή (17/07), η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι για να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Η φετινή χρονιά, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική από κάθε προηγούμενη, καθώς με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, αρκετοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να αναθεωρήσουν τις σκέψεις και τις επιλογές τους. Κι αυτό διότι τα οικονομικά περιθώρια έχουν στενέψει περαιτέρω για πολλές οικογένειες, γεγονός που αποτρέπει μαθητές από το να επιλέξουν σχολή που βρίσκεται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας και τον 8ψήφιο κωδικό των εξετάσεων και επισκεπτόμενος τη διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr/, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να βρει τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο με τις οδηγίες του και το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο.

Σε ό,τι αφορά στις βάσεις, αναμένεται μεγάλη πτώση σε δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας. Η δυσκολία των θεμάτων θα επιφέρει μεγάλη πτώση των βάσεων στις ιατρικές, τις νομικές και τις πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές του πρώτου πεδίου, ενώ μικρότερη θα είναι στα υπόλοιπα πεδία.

Από την άλλη πλευρά, στις χαμηλόβαθμες σχολές (11.000 με 13.000 μόρια) της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης, το πιθανότερο είναι ότι θα καταγραφεί μικρή άνοδος.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων:

Η Ιατρική Αθήνας θα κινηθεί ανάμεσα στα 19.000 και τα 19.050 μόρια
Η Νομική Αθήνας θα κινηθεί περί τα 18.500
Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ γύρω στα 18.500 μόρια
Η Ιατρική Αλεξανδρούπολης γύρω στα 18.070 μόρια.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων