ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2015: Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ανακοίνωση των βάσεων

Βάσεις 2015: Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ανακοίνωση των βάσεων

Την ερχόμενη εβδομάδα, μέχρι δηλαδή τις 28 Αυγούστου, θα μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες (η διεύθυνση γενικών πανελλαδικών εξετάσεων και η μηχανοργάνωση) που ασχολούνται με την επεξεργασία των στοιχείων βρίσκονται στην τελική φάση της διαδικασίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με την περσινή χρονιά, σε όλες τις δημοφιλείς σχολές. Όσον αφορά τις σχολές της περιφέρειας αναμένεται η πτώση να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια.

Σημειώνεται ότι για φέτος οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό «σκορ» είναι τόσο η δυσκολία των θεμάτων όσο και η νέα ρύθμιση στις μετεγγραφές. Τα λεγόμενα capital controls χαρακτηρίζονται ως ο αστάθμητος παράγοντας για φέτος καθώς συνέπεσαν χρονικά με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, πράγμα που επηρέασε σε κάποιο βαθμό τις επιλογές των υποψηφίων.

Τέλος σημειώνεται ότι φέτος τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα που εγγραφών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.