ΠΑΙΔΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σωρεία παραβάσεων αποκάλυψε ο έλεγχος σε σχολικά λεωφορεία

Θεσσαλονίκη: Σωρεία παραβάσεων αποκάλυψε ο έλεγχος σε σχολικά λεωφορεία

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας σχολικής χρονιάς, ειδικά συνεργεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε σχολικά λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 247 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις. Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν τη μη σωστή λειτουργία ταχογράφου και την έλλειψη ή τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας (από οκτώ παραβάσεις σε κάθε περίπτωση).

Παράλληλα, επτά παραβάσεις συνδέονται με την έλλειψη κιβωτίου πρώτων βοηθειών (φαρμακείου), ενώ τέσσερις παραβάσεις βεβαιώθηκαν για παραβίαση του ορίου ταχύτητας και άλλες τόσες για μη αναγραφή του εν λόγω ορίου. Οι υπόλοιπες 41 περιπτώσεις συνδέονται με διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Τροχαίας, στα σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν -όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο- με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα εκδηλώνονται συμπληρωματικές δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους αρμόδιους φορείς που αφορούν στη διαμόρφωση ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και αγωγής.

Σχετικές ειδήσεις