Βάσεις 2016: Σκληρή «μάχη» για μια θέση στην Ιατρική - Ποιες οι «τάσεις» στις περιζήτητες σχολές

Βάσεις 2016: Σκληρή «μάχη» για μια θέση στην Ιατρική - Ποιες οι «τάσεις» στις περιζήτητες σχολές

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

Αντίστροφα μετράμε για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων 2016, για τα οποία γίνεται αγώνας δρόμου να δοθούν στη δημοσιότητα πριν του Αγίου Πνεύματος, και οι χιλιάδες υποψήφιοι θα δώσουν σκληρή «μάχη» για τις Ιατρικές Σχολές και τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Ειδική εφαρμογή για να υπολογίσουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2016 τα μόρια που συγκεντρώνουν ανάλογα με τις επιδόσεις που έχουν «πιάσει» σε κάθε μάθημα ανέπτυξε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2016 μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/ και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους.

Εισάγοντας τους βαθμούς που πιστεύουν ότι έχουν επιτύχει σε κάθε μάθημα μπορούν να βλέπουν τα συνολικά μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις εισαγωγής του 2015.

Δείτε την εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελέσματα Πανελλήνιων 2016: Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία των βαθμολογιών

Αποτελέσματα Πανελλήνιων 2016: Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία των βαθμολογιών

Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Ένα καινούργιο εξεταστικό τοπίο περιμένει τους υποψήφιους οι οποίοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία με δεδομένα που έχουν αλλάξει καθώς τα επιστημονικά πεδία έχουν διαφοροποιηθεί, η προφορική βαθμολογία απουσιάζει και πλέον τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τέσσερα .

1ο επιστημονικό πεδίο - Με την απώλεια των παιδαγωγικών λείπουν περίπου 2.000 θέσεις. Έτσι και οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας έτσι τις βάσεις.

Γενικότερα και καθώς τα περυσινά θέματα έριξαν τις βάσεις, εφέτος αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο - Σε αυτό το πεδίο όπου συγκεντρώνονται και οι περισσότερες σχολές, τα μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι οι υποψήφιοι δεν τα πήγαν καλά και έτσι θα υπάρξει μια κάποια συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν το περσινό χαμένο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

3ο επιστημονικό πεδίο - Η Βιολογία έβαλε δύσκολα στους υποψηφίους όμως και πάλι για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.

4ο επιστημονικό πεδίο - Το γεγονός ότι η είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι, ίσως φέρει μείωση των βάσεων και εύκολη πρόσβαση σε αυτές με σχετικά χαμηλό βαθμό.

5ο επιστημονικό πεδίο - Αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016