ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2016: Οι πρώτοι των πρώτων αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Βάσεις 2016: Οι πρώτοι των πρώτων αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Οι επιδόσεις τους μιλούν από μόνες τους: είναι οι άριστοι που πέρασαν πρώτοι στις σχολές τους ή τον πήχη των 19.000 μορίων.

Γεύτηκαν μια επιτυχία που δεν περίμενε σχεδόν κανείς τους. Και ξεδιπλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα συναισθήματά τους καθώς και τη μέθοδο που ακολούθησαν για να φτάσουν στον στόχο τους.

Γιάννης Θεοδοσόπουλος, 19.530 μόρια, Οδοντιατρική Αθήνας (1ος)

«Όταν είδα ότι πέρασα πρώτος ένιωσα μεγάλη έκπληξη και φυσικά μεγάλη ικανοποίηση. Περίμενα μια επίδοση γύρω στα 18.000 μόρια αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το αποτέλεσμα. Θα έλεγα πάντως ότι η επιτυχία μου ήταν αντίστοιχη της δουλειάς μου. Πέρασα όλη τη χρονιά ανάμεσα στο σχολείο και το φροντιστήριο, με πολύ διάβασμα και ελάχιστες εξόδους».

Kωνσταντίνα Καπνιάρη, 18.496 μόρια, Στρατιωτική Ιατρική Αθήνας (1η)

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να εισαχθώ πρώτη στην Στρατιωτική Ιατρική. Αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινα εξετάσεις. Επέλεξα αυτή στη σχολή καθώς με την οικονομική κρίση σκέφθηκα ότι θα μου εξασφάλιζε κάποια πράγματα. Θεωρώ ότι η επιτυχία μου οφείλεται στην οργάνωση που είχα φέτος στο πρόγραμμα και το διάβασμά μου. Διάβαζα περίπου οκτώ ώρες κάθε μέρα αλλά δεν στερήθηκα και τις εξόδους μου».

Απόστολος Καρβούνης, 19.119 μόρια, Αρχιτεκτονική Αθήνας (3ος)

«Όταν ξεκίνησε η χρονιά δεν ήξερα καν εάν θα περάσω στην Αρχιτεκτονική, επομένως δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη για μια τέτοια επίδοση. Μετά τις εξετάσεις αισθανόμουν πιο ασφαλής, όταν βγήκαν οι βαθμοί σιγουρεύτηκα. Όταν είδα την τρίτη θέση δεν σας κρύβω ότι πανηγύρισα. Συγχρόνως όμως σκέφτηκα πως δεν έχει και πολλή σημασία. Σημασία είχε από την αρχή της χρονιάς ότι ήμουν διατεθειμένος να διαβάσω πολύ για να πετύχω τον στόχο μου».

Αφροδίτη Ζιώγου, 19.354 μόρια, Ιατρική Αθήνας

«Κανείς δε νομίζω πως περιμένει να φτάσει τόσο ψηλά. Στο τελικό αποτέλεσμα με βοήθησε πολύ το σχολείο μου, οι καθηγητές μου, αλλά και τα θέματα που εμένα τουλάχιστον μου φάνηκαν βατά. Ο μεγαλύτερος όγκος δουλειάς έγινε από το περασμένο καλοκαίρι ως τον χειμώνα. Μετά έκανα κυρίως επαναλήψεις και κατέβασα ρυθμούς».

Βαγγέλης Γεωργακίλας, 19.186 μόρια, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας

«Είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτήν την επίδοση. Σε αυτή συνέβαλε πολύ το σχολείο μου και οι καθηγητές μου. Είχαμε πολύ καλό πρόγραμμα οπότε δεν χρειάστηκε να πάω φροντιστήριο. Το διάβασμά μου δεν ήταν σταθερό σε ώρες. Υπήρχαν μέρες που διάβαζα οκτώ ώρες και άλλες ημέρες δύο. Εβγαινα κάθε σαββατοκύριακο και, μολονότι μπορεί να φανεί περίεργο, περισσότερο προς το τέλος κυρίως για να παίξω μπάσκετ».

Κωνσταντίνα Κουτσαρδάκη, 19.111 μόρια, Ιατρική Αθήνας

«Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έδινα εξετάσεις, την πρώτη είχα περάσει στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ αλλά ήθελα πολύ να γίνω γιατρός. Για μένα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα χωρίς το σχολείο. Διάβαζα συστηματικά, το πρόγραμμά μου περιελάμβανε και εξόδους. Στις εξετάσεις αισθανόμουν πιο πολύ αγχωμένη παρά κουρασμένη από τη προσπάθεια της χρονιάς. Τώρα νιώθω πολύ χαρούμενη, αισθάνομαι ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου».

Κατερίνα Ντρε, 18.929 μόρια, Νομική Αθήνας

«Διάβαζα πολύ αλλά δεν περίμενα ότι θα πήγαινα τόσο ψηλά. Στη διάρκεια της χρονιάς προσπαθούσα το διάβασμά μου να είναι παραγωγικό. Στις εξετάσεις ξεκίνησα αγχωμένη, αλλά μετά το πρώτο μάθημα ένιωθα ήρεμη. Το σχολείο με βοήθησε αρκετά, αλλά πρέπει να πω ότι το σχολείο με βοήθησε περισσότερο».

Σχετικές ειδήσεις