ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου φέρνει νέα δεδομένα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου φέρνει νέα δεδομένα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Είναι γεγονός πως οι υποχρεώσεις, ο περιορισμένος χρόνος και οι αποστάσεις δυσκολεύουν την κατάσταση για τους σύγχρονους επαγγελματίες που επιθυμούν να επιμορφωθούν στο αντικείμενό τους.

Παρόλα αυτά, η τεχνολογία εκμηδενίζει τις αποστάσεις και φέρνει για μία ακόμα φορά τη λύση, με online προγράμματα που προσφέρουν τα εφόδια σε κάθε επαγγελματία που θέλει να επιβιώσει στον ανταγωνιστικό στίβο της αγοράς εργασίας!

Στην εκδήλωση ενημέρωσης για τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο «NJV Athens Plaza» στις 6:30 μ.μ. στην Αθήνα και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο «Δάιος» στις 6:30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη θα ενημερωθείς για όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις γύρω από το θέμα.

Τα προγράμματα σπουδών, το μοντέλο διδασκαλίας, τα κριτήρια εισαγωγής είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που ανήκει στο μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, o οποίος περιλαμβάνει 70 πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 25 χώρες με σύνολο 1.000.000 φοιτητές!

Προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε φοιτητή

Είναι γεγονός πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μία καλή διέξοδος για όλους όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις σπουδές με τις προσωπικές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Μονάδας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου: «Η διαδικασία προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ενώ είναι ιδιαίτερα απλή και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε φοιτητή».

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει επενδύσει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή, τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και τη λειτουργική οργάνωση των μαθημάτων. Το πρόγραμμα είναι απλό και το εκπαιδευτικό υλικό είναι διαδραστικό, κατανοητό και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γραπτές εργασίες, διαδικτυακές συζητήσεις ερωτηματολόγια αυτοαξιολόγησης και εξετάσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε φοιτητή, ο οποίος έχει πρόσβαση στην «εικονική τάξη» και 24ωρη τεχνική υποστήριξη και ηλεκτρονική πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Τα προγράμματά του είναι πλήρως αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά που καλύπτουν ένα εύρος γνωστικών αντικειμένων προσφέροντας πολλές και διαφορετικές επιλογές σε κάθε σπουδαστή. Το σημαντικότερο όμως είναι πλήρως ενημερωμένα και δομημένα σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Όπως τονίζει η Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου «H προσφορά των εξ αποστάσεων προγραμμάτων αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, δίνοντας στους αποφοίτους μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν επαγγελματικά. Στα προγράμματα που προσφέρονται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης φοιτούν όχι μόνο Κύπριοι και Έλληνες, αλλά και κάτοικοι Ευρωπαϊκών χωρών, της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι είτε ελληνόφωνοι, είτε ξένοι που ενδιαφέρονται για τα αγγλόφωνα προγράμματά μας».

Η επικοινωνία μεταξύ μαθητή και δασκάλου αποκτά μία νέα διάσταση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει συνεχή στήριξη στους φοιτητές μέσω ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού: Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες έχει στη διάθεσή του έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο, ο οποίος τον καθοδηγεί, ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και τον βοηθά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συναντά στο δρόμο του.

Επιπλέον, οι φοιτητές μπορούν να συνομιλήσουν με τους διδάσκοντες οποιαδήποτε στιγμή, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες σύγχρονης ή/και ασύγχρονης επικοινωνίας για να λύσουν απορίες και να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που συναντούν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στα παραπάνω φαίνεται να συμβάλλει στο γεγονός ότι η πλειονότητα των φοιτητών του Πανεπιστημίου ολοκληρώνει με επιτυχία τα προγράμματα. «Θεωρώ ότι η συνολική αυτή προσέγγιση των φοιτητών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για το πολύ χαμηλό ποσοστό εγκατάλειψης σπουδών (κάτω από 5%), που παρατηρείται στο ΕΠΚ, σε σχέση με το περίπου 20% που καταγράφεται κατά μέσο όρο στα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παγκόσμια» αναφέρει η Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορείς να αποκτήσεις τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσεις στα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα και να ακολουθήσεις την καριέρα των ονείρων σου. Ίσως η προαγωγή ή η θέση που θέλεις δεν απέχει τόσο μακριά… Ενημερώσου εκτενέστερα για τα εξ αποστάσεως προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις εκδηλώσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς και εδώ.