Συνέντευξη - Νίκος Αναστασόπουλος CEO AGT Group: «Έτσι ξεπεράσαμε την κρίση»

Νewsbomb

Συνέντευξη - Νίκος Αναστασόπουλος CEO AGT Group: «Έτσι ξεπεράσαμε την κρίση»

Ο Νίκος Αναστασόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός, CEO AGT Group, Μέλος Hellenic Maintenance Society, Μέλος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ και Μέλος του ΤΕΕ.

Η AGT πραγματοποιεί σημαντική πορεία ανόδου και μάλιστα εν μέσω κρίσης. Ο κατασκευαστικός χώρος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Ποιες είναι οι δραστηριότητες που αναπτύξατε και καταφέρατε να φτάσετε σε τόσο υψηλό επίπεδο;

Το 2017 η εταιρία μας γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας. Από την αρχή αυτής της διαδρομής είχαμε ενστερνιστεί μια οραματική φιλοσοφία ανάπτυξης που περικλείεται στο "Saving your valuable time". Η οργανωτική υποδομή μας, στηρίχθηκε στην αντίληψη ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και αξίζει. Στην πορεία, αυτό το σκεπτικό διαπέρασε κάθε ενέργειά μας και λειτούργησε ως η βασική παράμετρος αξιολόγησης της αποτελεσματικότητά μας. Οι πελάτες μας αντιλαμβάνονται, από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας, ότι στόχος είναι η αποτελεσματική χρήση κάθε διαθέσιμου πόρου ώστε να επιτύχουμε εξοικονόμηση χρόνου και υψηλή απόδοση ποιότητας προς όφελος του τελικού έργου που αναλαμβάνουμε.

NIKOS ANASTASOPOULOS CEO AGT

Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις χρειάζονται περισσότερο εξειδικευμένες γνώσεις και εφαρμογή νέων πρακτικών. Η ψηφιακή μεταλλαγή (Digital transformation) δημιούργησε νέες συνθήκες στην έρευνα, στην οργάνωση και στην εκτέλεση έργων. Συνεπώς επενδύσαμε στην διαρκή εκπαίδευση των στελεχών μας και οργανώσαμε τμήμα υποδοχής και υποστήριξης Έργων που απείχαν πολύ από το να τα θεωρήσουμε απλά «Κατασκευαστικά».

Μεταβάλαμε το core business και κινηθήκαμε προς τους τομείς του Engineering and Operational Services, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε την πολυετή εμπειρία μας στον νευραλγικό τομέα των κατασκευών.

Τώρα εξειδικευόμαστε στα Engineering Projects, το Facility management, τα Security & Protection Systems, το Energy & Environmental Applications, σε Special Process Projects και φυσικά σε Studies & Design.

Επεκτεινόμαστε διαρκώς στο εξωτερικό με παρουσία σε Κύπρο, Γαλλία, Τουρκία, Ρουμανία αναλαμβάνοντας ιδιαίτερα projects που εκτός από ανάπτυξη, μας επιφέρουν επιπρόσθετη εμπειρία.

Πρέπει να τονίσω ότι η αποτελεσματικότητα είναι πολύ «εύθραυστη» υπόθεση στον τομέα μας. Σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε εγγυόμαστε το αποτέλεσμα, όχι διότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, αλλά διότι έχουμε επιλέξει να το κάνουμε. Για εμάς ισχύει το Results, guaranteed by choice. Με αυτό οδηγούνται τα στελέχη μας στις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν.

Γι’ αυτό η AGT είναι από τις λίγες εταιρίες του κλάδου που έχει θετικό πρόσημο στα αποτελέσματά της ακόμη και μετά το 2007.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της AGT και τι σημαίνει υπηρεσίες Facility Management;

Οι άνθρωποι.

Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται αυτό, τόσο δύσκολο είναι στην καθημερινότητα. Οι εταιρίες αποτελούν την συνισταμένη των προσπαθειών όλων, ανεξαιρέτως των στελεχών που τις αποτελούν. Χρειάζεται όραμα για να υπάρξει αφοσίωση, διαρκής εκπαίδευση για να υπάρξει το επίπεδο των υπηρεσιών που θέλουμε να προσφέρουμε και φυσικά στελέχη με προσόντα και ταλέντο για να μπορούν να υλοποιήσουν το οποιασδήποτε δυσκολίας έργο καλούνται να φέρουν σε πέρας.

Έχω την τιμή-και την ευκαιρία-να είμαι μέλος μιας τέτοιας εξαιρετικής ομάδας επαγγελματιών που έχουν πάθος για την εργασία τους και είναι διαρκώς Committed to Challenges.

Το Facility Management (FM) είναι ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών που συνδυάζει διαφορετικού είδους υπηρεσίες.

Τέτοιες είναι η Τεχνική Συντήρηση, τα Τηλεφωνικά Κέντρα, η Καθαριότητα, η Φύλαξη, η Εστίαση, οι Απολυμάνσεις και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορούν απερίσπαστες να επικεντρωθούν στο core business τους.

Οι σύγχρονες συνθήκες δεν επιτρέπουν την σπατάλη ανθρώπινων πόρων, χρόνου και εξόδων σε υποστηρικτικές υπηρεσίες εκτός αντικειμένου. Όταν μια επιχείρηση προσπαθεί να καλύψει εργασίες για τις οποίες δεν έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, είναι βέβαιο ότι εκτός της σπατάλης, δεν θα υπάρχει και αποτελεσματικότητα.

Η AGT είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν στο FM, αρχικά στον τομέα της Τεχνικής Συντήρησης και στην συνέχεια στο σύνολο των υπηρεσιών. Ευτυχώς μετά από πολλά χρόνια, οι υπηρεσίες FM είναι κατανοητές και αποδεκτές από το σύνολο της αγοράς, ως ένα σύστημα υπηρεσιών που δίνει προστιθέμενη αξίας στους οργανισμούς που το ενσωματώνουν στην λειτουργία τους.

Για την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει οποιοδήποτε έργο, κύριο χαρακτηριστικό είναι η Αξιοπιστία της και σε αυτόν τον τομέα η AGT έχει να επιδείξει σημαντικότατες επιδόσεις.

Παρατηρούμε ότι συνεχώς περισσότεροι πελάτες με ιδιαίτερες απαιτήσεις, σας προτιμούν. Υπάρχει «μαγική συνταγή» στο Facility Management;

Η αγορά όπως προανέφερα έχει ωριμάσει ως προς την αποδοχή του FM.

Η φιλοσοφία μας είναι να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα για τους πελάτες μας, τόσο σε επίπεδο εξοικονόμησης πόρων, όσο και σε αυτό της ποιότητας των υπηρεσιών που απολαμβάνουν.

Έχουμε βραβευθεί με Facility Management Awards για τις επιδόσεις αυτές και αυτό μεταφράζεται σε μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας.

Για να βραβευθείς όμως, χρειάζεται επιμέλεια και συνέπεια στους χρόνους εκπόνησης ενός έργου, διαρκής παρακολούθηση από ανθρώπους με τεχνογνωσία (εμείς τοποθετούμε μόνο Μηχανικούς), διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και σταθερότητα στο Management, δηλαδή στις αποφάσεις.

Μαγικές συνταγές, συνεπώς, δεν υπάρχουν.

Επιτυχημένες όμως υπάρχουν. Η δική μας αποτελεσματικότητα βασίζεται σε τρία συστατικά.

  1. Σταθερή, συνεπής και στιβαρή υποστήριξη του πελάτη.
  2. Ευελιξία, να βρούμε ανά πάσα στιγμή την καλύτερη λύση, που να είναι προσαρμοσμένη τόσο στις ανάγκες του έργου όσο και στο οικονομικό κόστος.
  3. Ταχύτητα, διότι όπως αναφέραμε και στην αρχή «ο χρόνος έχει αξία».

Τα υλικά αυτά δύσκολα συνδυάζονται.

Είναι όμως αυτά που έφεραν την AGT Facility Services, να θεωρείται μία από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες του κλάδου και σίγουρα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved