ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2017: Σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2017: Σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
panellinies 2017, panelladikes 2017, themata panellinies 2017, themata panelladikes 2017, apantiseis panellinies 2017, apantiseis panelladikes 2017

Πανελλήνιες 2017: Με τις εξετάσεις μαθημάτων προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή (9/6), οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει τις ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, θα εξεταστούν στα Μαθηματικά. Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικοτήτων. Ειδικότερα, το Σάββατο, 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για τα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Την Τετάρτη, 7 Ιουνίου «ρίχτηκαν» στη μάχη των Πανελλαδικών 105.000 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές εξετάστηκαν σε μία διασκευή ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών, με τίτλο «Επιστήμη και επιστήμονες».

Κάντε κλικ ΕΔΩ και κατεβάστε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO» σάς ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις των θεμάτων από τα φροντιστήρια «ΝΕΟ»

Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Εκτός από τις συνήθεις περιλήψεις και γλωσσικές ασκήσεις, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου τους αναφορικά με τον στόχο της επιστήμης και τον ηθικό ρόλο του επιστήμονα.

Συγκεκριμένα, το θέμα της Έκθεσης ήταν:

«Στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου σας ως υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες και μελλοντικοί/κές επιστήμονες εκφωνείτε μια ομιλία 500-600 λέξεων στην οποία εστιάζετε σε δύο άξονες:

α) στον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων, κατά τη γνώμη σας, σύγχρονων προβλημάτων
και β) στα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα του επιτρέψουν να υπηρετήσει αυτό τον στόχο».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών το θέμα της Έκθεσης κρίνεται ως κλασικό.

Στο μεταξύ, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν την Τρίτη (06/06/2017), στην πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017, οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Επρόκειτο για ένα κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις», που αφορούσε στις «παραινέσεις ενός πατέρα στην εποχή μας».

Παράλληλα, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν σε ένα άρθρο 450 - 500 λέξεων που θα δημοσιευόταν στο περιοδικό του σχολείου τους:

  • θέματα που προκαλούν συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον,
  • τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να «κατεβάσετε» τα SOS θέματα στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις απαντήσεις στα SOS θέματα για τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα SOS θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις απαντήσεις στα SOS θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές 2017 θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

panellinies 2017

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), Ελεύθερο (26/6) και Γραμμικό Σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).

Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Οι επόμενες ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού) και Μαθηματικά και Ιστορία (19/6).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2017 είναι το εξής:

programma

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας έτους 2017 είναι το εξής:

programma3

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας "Αρχιτεκτονικό Σχέδιο", για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων των υποψηφίων για εισαγωγή σε Τμήματα Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και των Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα είναι το εξής:

programma4

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

- των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

panellinies 2017 copy

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Νεοελληνική Γλώσσα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στην Ιστορία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Φυσική

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Λατινικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Βιολογία Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας

Σχετικές ειδήσεις