Πανελλήνιες εξετάσεις: Διέρρευσαν οι βαθμολογίες; - Τι συνέβη;

newsbomb

Πανελλήνιες εξετάσεις: Διέρρευσαν οι βαθμολογίες; - Τι συνέβη;

Βάσεις 2017: Βουλευτές, κομματικά στελέχη, νομαρχιακές επιτροπές, φίλοι και γνωστοί, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναζητούσαν πρόσβαση στο υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Ο λόγος είναι για να μάθουν τις επιδόσεις κάποιου υποψηφίου – ακόμη και στο παρά ένα της ανακοίνωσης των βαθμών, που φέτος δημοσιοποιούνται σήμερα στις 11 το πρωί στα Λύκεια της χώρας και στο Διαδίκτυο.

Φέτος, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έδωσε ρητή εντολή να μην ανακοινωθούν ανεπίσημα βαθμολογίες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Καθημερινή.

Αιτήματα-βροχή

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής και φέτος υπήρξαν αιτήματα προς υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας για να γνωστοποιηθούν σε υποψηφίους οι βαθμοί τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση για όλους. Το «έθιμο» είναι γνωστό στα στελέχη του υπουργείου εδώ και χρόνια. Τα αιτήματα φθάνουν «βροχή» από βουλευτικά γραφεία και κόμματα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να μάθουν τους βαθμούς του παιδιού τους, του συγγενούς τους ή κάποιου φίλου βάζοντας διπλό «μέσον».

Η πίεση εντείνεται όσο πλησιάζει η στιγμή της ανακοίνωσης των βαθμών και το άγχος κορυφώνεται. Βεβαίως, απαιτείται προσοχή ώστε η «εξυπηρέτηση» να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Και αυτό, διότι κατά το παρελθόν υπήρξαν φορές που η πηγή πληροφόρησης είπε λάθος βαθμούς στους ενδιαφερομένους...

Φέτος, ο κ. Γαβρόγλου έδωσε εντολή να μη διαρρεύσουν βαθμολογίες. Ετσι, η αγωνία των 105.000 υποψηφίων (και των συγγενών τους) θα λήξει σήμερα το πρωί. Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων προγραμματίζεται να ανακοινωθούν περί τις 11 π.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στις εξετάσεις συνολικά συμμετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα Γενικά Λύκεια, έναντι 82.895 το 2016, και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016. Οι 104.929 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και τις σχολές του εμπορικού ναυτικού). Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στις υπολειπόμενες εξετάσεις που ανεβλήθησαν λόγω του σεισμού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, δεν θα ανακοινωθούν σήμερα οι βαθμοί, αλλά το συντομότερο δυνατόν.

Στις 6/7 το μηχανογραφικό

Κατόπιν, θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου. Από την Πέμπτη 6 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας Οριστικοποίηση), έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Βάσεις 2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved