Οι «Μικροί Ήρωες» συνεχίζουν να μαθαίνουν και να «κυνηγούν» γνώσεις και εμπειρίες!

Newsbomb

Λένε πως τα παιδιά αποτελούν το μέλλον μας και η αλήθεια είναι πως το «αύριο» μιας κοινωνίας, ανήκει σε εκείνα.

Για αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να γίνονται συνεχώς νέες δράσεις που κάνουν πιο όμορφη και «πλούσια» την καθημερινότητά τους. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα δε, η οποία τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την οικονομική κρίση, κρίνεται απαραίτητη η συμβολή όλων μας, ώστε τα παιδιά του σήμερα, δηλαδή οι πολίτες του «αύριο» και οι σύγχρονοι «Μικροί Ήρωες», να αποκτήσουν τα εφόδια για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Το 2017 ήταν, ευτυχώς, μια καλή χρονιά για χιλιάδες μαθητές απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας μας (και όχι μόνο) στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν και να ταξιδέψουν σε μέρη που δεν είχαν επισκεφτεί ξανά και τα οποία, για τα παιδιά που μεγαλώνουν στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους.

Ίσως το τελευταίο διάστημα να είδατε στο Διαδίκτυο ή την τηλεόραση συγκινητικές εικόνες με μαθητές από απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, όπως την Ανάφη, τους Αρκιούς, την Κάσο και το Τρανόβαλτο, οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα ξεχωριστό, «ταξίδι» γνώσης στην Αθήνα. Τα παιδιά αυτά έλαβαν μέρος σε ένα από τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan («Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν») και η εμπειρία τους έγινε ντοκιμαντέρ που όχι μόνο «άγγιξε» τον κόσμο, αλλά ανέδειξε και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα. Ναι, εν έτει 2017, πολλά πράγματα δεν είναι δεδομένα για χιλιάδες παιδιά στη χώρα, ακόμη κι όταν αυτά αφορούν στο αγαθό της εκπαίδευσης.

Προτού ταξιδέψουν, όμως, οι «Μικροί Ήρωες» έμαθαν μέσα από μια σειρά μοναδικών -και δωρεάν- επισκέψεων σε Μουσεία και ιδρύματα καθώς και παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός των σχολικών ορίων. Από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μέχρι Εθνικό Αστεροσκοπείο και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έως το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές βρέθηκαν παντού.

Οι «Μικροί Ήρωες» σε δεύτερο «κυνήγι» γνώσεων και εμπειριών

Είναι τουλάχιστον αισιόδοξο, λοιπόν, το γεγονός ότι και φέτος, χιλιάδες παιδιά στην χώρα, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για εξερεύνηση και μάθηση χάρη στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Stoiximan που συνεχίζονται.

Πιο αναλυτικά, τώρα η Stoiximan προσκαλεί τους «Μικρούς Ήρωες» σε δεύτερο «κυνήγι» γνώσεων και εμπειριών με τη Β΄ φάση του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», δίνοντας έτσι σε μαθητές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα να «εμπλουτίσουν» τις γνώσεις τους. Στόχος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν φέτος τις 12.000 και η διαδικασία για να γίνει αυτό εφικτό είναι κάτι παραπάνω από απλή. Για την ακρίβεια, το μόνο που έχουν να κάνουν οι Εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων που ενδιαφέρονται, είναι να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Με κάθε αίτηση του προγράμματος, αυτόματα γίνονται δικαιούχοι των δωρεάν εισιτηρίων του προγράμματος.

Ναι, αυτές οι ενέργειες είναι σημαντικό να συνεχίζονται και να «αγκαλιάζονται» από την κοινωνία και κυρίως, τα παιδιά. Διότι τα νέα ερεθίσματα «ανοίγουν» τον δρόμο για ανάπτυξη και δημιουργία και «θρέφουν» τα «μικρά θαύματα» της χώρας μας, τους «Μικρούς Ήρωές» μας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved