Σε ποιο ΤΕΙ σχεδιάζει να βάλει λουκέτο το υπουργείο Παιδείας

Newsroom Newsroom

Σε ποιο ΤΕΙ σχεδιάζει να βάλει λουκέτο το υπουργείο Παιδείας

Το σχέδιο εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο για κατάργηση των ΤΕΙ και την επανίδρυση τμήματων σε πανεπιστήμια.

Οι συγχωνεύσεις στα ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας είναι ακόμα υπό συζήτηση αλλά σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», έχει ήδη «πέσει στο τραπέζι» το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας να μοιραστεί σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Οι καθηγητές στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, εκφράζουν αρκετές αμφιβολίες για το εγχείρημα, ενώ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή του επιχείρησε να περιορίσει τον «ενθουσιασμό» του υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας ότι «όταν οι διαφορές μηδενιστούν και υπάρξει οριστική συμφωνία, αυτή θα ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ειδικά στην περίπτωση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, για δύο σημαντικά ερωτήματα δεν έχει δοθεί ικανοποιητική και οριστική απάντηση από την ηγεσία, σημειώνει το δημοσίευμα. Τι θα γίνει με τους καθηγητές των ΤΕΙ κι αν θα απορροφηθούν από τα τρία πανεπιστήμια που διεκδικούν τμήματά τους αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα λάβουν πτυχίο οι εν ενεργεία φοιτητές του ΤΕΙ, μετά την κατάργησή του.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της ηγεσίας, μετά τις συγχωνεύσεις θα υπάρχουν: 14 τμήματα στο Βόλο (12 λειτουργούν σήμερα), 10 στη Λάρισα (2 σε λειτουργία ), 1 στα Τρίκαλα (όπως ισχύει και τώρα), 4 στην Καρδίτσα (ένα σε λειτουργία) και 5 στη Λαμία (2 σε λειτουργία).

Πάντως, δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση όπου οι συζητήσεις «σκοντάφτουν» σε αρκετά προβλήματα. Αντίστοιχα, αντιδράσεις υπάρχουν και στα σχέδια συγχωνεύσεων στα Ιδρύματα του Ιονίου, της Κρήτης, της Μακεδονίας, ενώ ακόμα αναμένεται και η επίσημη πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τα Ιδρύματα της Ηπείρου, η πρώτη που αναμένεται να παρουσιαστεί σχετικά με τα περιφερειακά Ιδρύματα.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved