ΠΑΙΔΕΙΑ

Γαβρόγλου: Εξετάζεται η αλλαγή ωραρίου στα σχολεία - Δείτε τι ώρα θα ξεκινάνε

Γαβρόγλου: Εξετάζεται η αλλαγή ωραρίου στα σχολεία - Δείτε τι ώρα θα ξεκινάνε

O υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο εκπαιδευτικό σύστημα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή του ωραρίου στην έναρξη των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά η ώρα έναρξης των μαθημάτων να αλλάξει και από τις 08.15 που είναι σήμερα να μετατεθεί χρονικά κατά 45 λεπτά. Είναι «δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου επικαλούμενος διεθνείς έρευνες που δείχνουν πως το μέτρο αυτό ευνοεί τα παιδιά.

Αν τελικά οι σκέψεις αυτά προχωρήσουν, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09.00 χωρίς όμως να επηρεαστεί η ώρα έναρξης της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία. «Η ζώνη δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο στις 07.30 όπως γίνεται και σήμερα» δήλωσε ο υπουργός γνωρίζοντας πως η χρονική μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στους εργαζόμενους γονείς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε πως πρόκειται για μία σκέψη η οποία ακόμη κι αν αποφασιστεί δεν θα είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε ο ίδιος το βασικό μέλημα των αλλαγών θα είναι να υπάρξει ξανά Τρίτη λυκείου στο εκπαιδευτικό σύστημα ενώ ανέφερε ότι αναλυτική ενημέρωση για τις αλλαγές θα υπάρξει μετά τις 15 Αυγούστου.