ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2018: «Μπαίνουν» σε ΤΕΙ με 3.000 μόρια και «βγαίνουν» με πτυχίο πανεπιστημίου!

Βάσεις 2018: «Μπαίνουν» σε ΤΕΙ με 3.000 μόρια και «βγαίνουν» με πτυχίο πανεπιστημίου!

Βάσεις 2018:Χθες (27/08/2018) το απόγευμα ανακοινώθηκαν τελικά από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πρώτα στοιχεία για τους βαθμούς εισαγωγής δείχνουν κάποια σημάδια… παραλογισμού!

Μέσα στα αξιοσημείωτα της φετινής διαδικασίας βρίσκεται το γεγονός ότι, εξαιτίας της απόφασης να συγχωνευθούν τμήματα ΤΕΙ με πανεπιστήμια, υπάρχουν υποψήφιοι που με 3.000 ή 4.000 μόρια εισάγονται σε κάποιο Τεχνολογικό Ίδρυμα, αλλά θα... αποφοιτήσουν με πτυχίο Πανεπιστημίου!

Για παράδειγμα, η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαμορφώθηκε στα 3.034 μόρια (πτώση 564 μορίων), ενώ η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έφτασε στα 3.072 μόρια (άνοδος 116 μορίων).

Οι πρωτοετείς των δυο αυτών τμημάτων εισάγονται σε ένα ΤΕΙ, αλλά εφόσον το Ίδρυμα απορροφηθεί από το πανεπιστήμιο της περιφέρειας, θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ!

Κι αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κάποια τέτοια ΤΕΙ να μετατραπούν σε πανεπιστήμια, μετά τις συνενώσεις που θα προκύψουν με ΑΕΙ.

Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε φοιτητές συγκεκριμένων τμημάτων που εισήχθησαν σε τεχνολογικό τμήμα με σχεδόν «λευκή κόλλα», να αποφοιτήσουν από πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Βάσεις 2018