ΠΑΙΔΕΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ φέρνει το «αύριο» στο «σήμερα»

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ φέρνει το «αύριο» στο «σήμερα»

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές πρέπει να βιώνουν νέες εμπειρίες, να καλλιεργούνται και να κινητοποιούνται εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας. Έτσι, θα αποκτήσουν όλα τα εφόδια για να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αλλά και να ακολουθήσουν το πάθος τους. Φυσικά, το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι η επιλογή μίας ειδικότητας που θα τους ταιριάζει.

Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες και επιχειρήσεις, καθώς και με κορυφαίους επαγγελματίες, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους σπουδαστές του, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Επιλέγοντας ανάμεσα σε 107 σύγχρονες ειδικότητες και παρακολουθώντας ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που είναι προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα, είναι πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής. Πού οφείλεται η επιτυχία του;

Αρχικά, έχει καταφέρει να λύσει ένα σημαντικό «πρόβλημα» που απασχολεί κάθε φοιτητή. Στην εποχή της αβεβαιότητας και της οικονομικής κρίσης, βοηθάει αποτελεσματικά τους σπουδαστές του να αποκατασταθούν άμεσα επαγγελματικά, προσφέροντάς τους σημαντικές ευκαιρίες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του οργανωμένου Interactive Γραφείου Σταδιοδρομίας που λειτουργεί στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, και το οποίο κατάφερε να κερδίσει το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας», στα Education Leaders Awards. Εξίσου σημαντικές είναι και οι συνεργασίες του με 1.200 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκουν στους σπουδαστές και στους αποφοίτους του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, τους μελλοντικούς συνεργάτες τους.

Συνεργασίες με κορυφαίες επαγγελματίες

Παράλληλα, οι συνεργασίες με κορυφαίους στον χώρο τους, επαγγελματίες εμπνέουν τους φοιτητές για την μελλοντική τους πορεία και τους δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν τα «μυστικά» του χώρου, τις νέες τάσεις και να παρακολουθούν τις εξελίξεις όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Οι Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Νίκος Χατζηνικολάου, Σία Κοσιώνη, Έλενα Ψωμά και Βρεττός Βρετάκος είναι μόνο μερικά ονόματα από το ισχυρό «δίκτυο» επώνυμων συνεργατών, που αποτελείται από καταξιωμένα άτομα που έχουν διακριθεί για το ταλέντο τους.

akmi1 1

Αξιοσημείωτες hands-on εμπειρίες

Τι ακριβώς είναι οι hands-on εμπειρίες; Πρόκειται για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους σπουδαστές να βρεθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, πριν ακόμη βγουν στην αγορά εργασίας. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις, εμπειρία και να εκπαιδεύονται στο εργασιακό περιβάλλον καταξιωμένων ambassadors. Μία από αυτές είναι ο 360° Culinary Sessions, κατά τη διάρκεια του οποίου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τον εργασιακό «πυρετό» μιας επαγγελματικής κουζίνας ή εργαστηρίου και να αντλήσουν μοναδικές εμπειρίες από τους μέντορες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Εγκαταστάσεις

Τέλος, εξίσου σημαντικές είναι και οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους φοιτητές αρκετά χρόνια και πρέπει να τους παρέχουν όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να αποκτήσουν τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές γνώσεις. Για αυτό και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει κάνει τη μεγαλύτερη κτηριακή επένδυση εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα και διαθέτει πέντε υπερσύγχρονα κτήρια ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα, καθώς και 342 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη βραβευμένη εκπαιδευτική κοινότητα που παρέχει στους νέους χρήσιμες πληροφορίες, εκπαιδευτικές και επαγγελματικές συμβουλές.