ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα πιο καινοτόμα προγράμματα σπουδών στον τομέα του Art & Design από τον ΑΚΤΟ

Τα πιο καινοτόμα προγράμματα σπουδών στον τομέα του Art & Design από τον ΑΚΤΟ

Οι νέες ειδικότητες στον χώρο του Art & Design «ανοίγουν» τον δρόμο για τα δημιουργικά άτομα που μπορεί να δίσταζαν να ακολουθήσουν το πάθος τους και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των «εφαρμοσμένων τεχνών» και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους πιο ταλαντούχους νέους που μπορούν πλέον να εκφράζονται και να δημιουργούν, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον, οι «καλλιτέχνες» των νέων τεχνολογιών έχουν τη δυνατότητα να αποκατασταθούν άμεσα επαγγελματικά, επιλέγοντας καινοτόμα προγράμματα που ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, γνώσεις, δεξιότητες και σύγχρονα εργαλεία οι «creatives» μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον τους λίγο πιο αισιόδοξα. Graphic Design, Interior Architecture, Product & Design Innovation, Photography, Fashion Design, Fine Art & New Media, Animation & Interactive Media και Sketch-Comics-Cartoon είναι μόνο μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τομείς, που προσφέρουν σημαντικές προοπτικές στους αποφοίτους τους.

AKTO 2

Πανεπιστημιακού επιπέδου καλλιτεχνική και εικαστική παιδεία στον ΑΚΤΟ

Οι πιο δημιουργικοί νέοι της χώρας δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν κανέναν συμβιβασμό, καθώς μπορούν να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει και να μετατραπούν σε πραγματικούς «δημιουργούς». Το πρώτο βήμα για να ακολουθήσουν μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, είναι η απόκτηση πανεπιστημιακού επιπέδου καλλιτεχνικής και εικαστικής παιδιάς. Παρακολουθώντας πλήρως ενημερωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε μία αξιόπιστη σχολή με υψηλό επίπεδο σπουδών, όπως η ΑΚΤΟ, θα βελτιώσουν και θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, μαθαίνοντας πώς μπορούν να τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Τελικά αρκεί μόνο το ταλέντο; Οι νέοι καλλιτέχνες πρέπει να διαθέτουν επιπλέον δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. Ποιες είναι αυτές; Οι ικανότητες συνεργασίας διοίκησης και προσωπικής βελτίωσης, η πολυδιάστατη προσέγγιση προβλημάτων του design και η οργανωμένη έρευνα είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που πρέπει να ενισχύουν οι φοιτητές. Γα τον λόγο αυτόν, στον ΑΚΤΟ η θεωρία γίνεται πράξη, μέσα από σύγχρονα, ευέλικτα και προηγμένα προγράμματα σπουδών που οδηγούν τους νέους δημιουργούς με σιγουριά στους δρόμους τόσο της καλλιτεχνικής όσο και της επαγγελματικής αναγνώρισης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, έχει καταφέρει να αποτελεί τον μοναδικό οργανισμό στη χώρα μας, που προσφέρει όλες τις ειδικότητες του Art & Design, δίνοντας στο σπουδαστή τη δυνατότητα να διαλέξει όποια κατεύθυνση ταιριάζει στις κλίσεις και τα ταλέντα του.

AKTO 3

Η σημασία τα απόκτησης ενός τίτλου σπουδών με διεθνή αναγνώριση

Φυσικά, εξίσου σημαντική είναι και η απόκτηση ενός αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας για όσους ασχολούνται με το Art & Design. Πανεπιστήμια όπως το Middlesex University που έχει παγκόσμια εμβέλεια και εδρεύει στο Λονδίνο με το οποίο συνεργάζεται η ΑΚΤΟ αποτελούν ένα «δυνατό» πλεονέκτημα για εκείνους που επιλέγουν τον εν λόγω τομέα.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα επενδύει στην ποιότητα των σπουδών και φροντίζει διαρκώς να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους φοιτητές του. Από το 2011 αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι επίσημο μέλος της CUMULUS ASSOCIATION (της Παγκόσμιας Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολεγίων Τέχνης, Design και Media), που απαρτίζεται από τα πλέον καταξιωμένα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Η εκπαίδευση στον ΑΚΤΟ δεν γίνεται μόνο στις αίθουσες

Η εκπαίδευση στον ΑΚΤΟ δεν εξαντλείται στις αίθουσες του Κολλεγίου, αλλά επεκτείνεται στον ζωντανό χώρο της καθημερινής δραστηριότητας εταιρειών, brands και οργανισμών. Η συχνή επαφή με φορείς που αναθέτουν projects που αποσκοπούν στην επικοινωνία και στην προώθηση πραγματικών προϊόντων και υπηρεσιών ή εκδηλώσεων είναι αναγκαία για κάθε φοιτητή. Για αυτό και ο ΑΚΤΟ προσφέρει στους σπουδαστές του μία πρόγευση της επαγγελματικής ζωής σε σχέση με τις απαιτήσεις και τα ζητούμενα πελατών που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν μετά την αποφοίτησή τους.

Η προσπάθεια για την αποκατάσταση των αποφοίτων δεν σταματάει εκεί, αλλά συνεχίζεται με το γραφείο σταδιοδρομίας του ΑΚΤΟ, που προσφέρει κάθε χρόνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ο ΑΚΤΟ επιδιώκει τη συνεχή επαφή με όλους αυτούς τους επαγγελματίες δεδομένου ότι εξακολουθεί να τους παρέχει επαγγελματική υποστήριξη, μοναδικές δυνατότητες δικτύωσης και ανακοινώσεις για κοινωνικές εκδηλώσεις. Έτσι σήμερα, περίπου 14.000 απόφοιτοί του αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη στον καλλιτεχνικό και επαγγελματικό χώρο, με σημαντική προσφορά στην προώθηση του design και της οικονομίας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.