ΠΑΙΔΕΙΑ

Σπουδάζοντας τα πιο σύγχρονα βιοϊατρικά επαγγέλματα στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Σπουδάζοντας τα πιο σύγχρονα βιοϊατρικά επαγγέλματα στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της Υγείας φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, επηρέασε και τους γιατρούς, οι οποίοι δυσκολεύονται να απορροφηθούν από τα δημόσια νοσοκομεία και συχνά στρέφονται προς το εξωτερικό, όπου υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και καλύτερες επαγγελματικές απολαβές.

Παρόλα αυτά, συγκεκριμένες ειδικότητες του εν λόγω κλάδου φαίνεται να παραμένουν ανεπηρέαστες και να σημειώνουν σημαντικές προοπτικές για τους επαγγελματίες. Τα σύγχρονα βιοϊατρικά επαγγέλματα παρουσιάζουν μεγάλη άνθιση, για αυτό και αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές για αρκετούς νέους.

Αυτό έρχεται να υπογραμμίσει και πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2018 και η οποία υποστηρίζει ότι «η γήρανση του πληθυσμού και η βιολογική επιβάρυνσή του αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών υγείας και κατ’ επέκταση αρκετών ειδικοτήτων του τομέα».

Δημοφιλείς είναι και ειδικότητες αιχμής, όπως ο Βοηθός Φαρμακείου, ο Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων, Ακτινολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Οπτικής, Οδοντοτεχνικής, το Στέλεχος Διατροφής κ.ά. που προσφέρονται από σχολές όπως η ΣΒΙΕ, καθώς συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

SBI

Λαμβάνοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και παρακολουθώντας προγράμματα σπουδών που είναι πλήρως ενημερωμένα, οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που τους προσφέρεται. Η ΣΒΙΕ διακρίνεται, καθώς είναι η πρώτη σχολή που καθιέρωσε και διαρκώς εξελίσσει Σύγχρονα Βιοϊατρικά Επαγγέλματα και προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και εργαστηριακή εμπειρία σε άρτια εξοπλισμένους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Κάθε χρόνο προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να αποκτήσουν όλα τα εφόδια που απαιτεί η φροντίδα του ασθενούς με συνέπεια, σεβασμό στις αρχές της επιστήμης και συνεχή άσκηση στις σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εμπιστεύεται αποκλειστικά το ΙΕΚ ΣΒΙΕ για την από κοινού διοργάνωση εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων, καθώς και για την υποστήριξη ειδικών δράσεων στο πλαίσιο προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

Οι μοναδικές μαθησιακές και εργασιακές εμπειρίες που προσφέρονται είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους φοιτητές. Μέσω της συνεχούς συμμετοχής της ΣΒΙΕ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+, εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης (μεγαλύτερο του 90%) χάρη στην άψογη προετοιμασία των σπουδαστών της καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής τους και επενδύει σε έμπειρο και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό, που συμμετέχει συστηματικά στη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης. Έτσι, αποτελεί την πρώτη επιλογή στην αγοράς εργασίας, με το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων της.