ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2019: Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών - Η νέα προθεσμία

Βάσεις 2019: Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών - Η νέα προθεσμία

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης.

Παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης του φετινού μηχανογραφικού δελτίου έως τις 17 του μήνα, ανήγγειλε χθες το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας ανησυχία στους υποψηφίους που διεκδικούν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, καθώς σχεδόν στο σύνολό τους, τα παιδιά έχουν οριστικοποιήσει το δελτίο τους.

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του μηχανογραφικού είχε οριστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και συνεπώς αυτήν την στιγμή σχεδόν όλα τα παιδιά το έχουν στείλει και βρίσκονται σε διακοπές.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, οι υποψήφιοι που έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν την πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. μόνο για να βλέπουν την τελική μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Παράταση στην κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου έχει δοθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αλλαγές στο «παρά πέντε» της οριστικής κατάθεσής του ενδεχομένως δεν μπορούν να γίνουν, καθώς θα προκύψουν περίπλοκα τεχνικά ζητήματα αλλά και νομικά θέματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ολιγοήμερη παράταση πρέπει να δοθεί προκειμένου να εξεταστεί εάν τα νέα τμήματα, τα οποία εντάχθηκαν φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο και τα οποία προέκυψαν από την κατάργηση των ΤΕΙ, πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Το ερώτημα που προκύπτει, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, είναι εάν τα τμήματα αυτά διαθέτουν προγράμματα σπουδών αλλά και μέλη ΔΕΠ για να διδάξουν.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις πρυτανικές Αρχές όλων των ΑΕΙ ενημέρωση σχετικά με τα νέα τμήματα και εάν έχουν εγκεκριμένα προγράμματα.

Όπως είναι γνωστό, φέτος εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό δελτίο 125 νέα τμήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων δημιουργήθηκαν λόγω της κατάργησης των ΤΕΙ.

Πολλά από αυτά τα νέα τμήματα έχουν αλλάξει ονομασία ενώ υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι εντελώς καινούργια και με νέο επιστημονικό περιεχόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα τμήματα δημιουργήθηκαν «μέσα σε μια νύχτα» και ήδη υπήρχε προβληματισμός στην πανεπιστημιακή κοινότητα σχετικά με τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο, όσον αφορά στο πρόγραμμα των σπουδών αλλά και στη γενικότερη υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σήμερα (pics)

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει στην απολογία του ο πατροκτόνος - «Τρώγαμε ψωμί με αίμα»

Σχετικές ειδήσεις