ΕΛΛΑΔΑ

Φοβάστε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού λόγω του ανοίγματος των συνόρων;

Φοβάστε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού λόγω του ανοίγματος των συνόρων;
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Το άνοιγμα των συνόρων για την ενίσχυση του τουρισμού προβληματίζει αρκετούς Έλληνες αφού είναι ορατό το ενδεχόμενο να έρθει ένα δεύτερο κύμα του Covid 19 - Καταθέστε την αποψή σας στο poll του Newsbomb.gr - Φοβάστε αύξηση των κρουσμάτων και δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι; 

Η Ελλάδα άνοιξε την 1η Ιουλίου, τις πύλες της για τους τουρίστες.

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα την Τετάρτη 1η Ιουλίου, των ευρωπαϊκών συνόρων σε 14 χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε 4 κρατίδια, «άναψαν» χθες έπειτα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων οι διπλωμάτες και οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ.

Οι τρίτες χώρες από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος τουριστών συμπεριλαμβάνονται στη λεγόμενη «λευκή λίστα» της ΕΕ και είναι: Καναδάς Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο. Επίσης ανοίγουν τα σύνορα για τα κρατίδια Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Μονακό και Βατικανό.

Εκτός παραμένουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία. Αναφορικά με την Κίνα, θα επιτραπεί η είσοδος όσων έρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα εφόσον και εκείνη πράξει το ίδιο για πολίτες από την ΕΕ, υπάρξει δηλαδή αμοιβαιότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Καταθέστε την αποψή σας στο poll του Newsbomb.gr

Φοβάστε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού λόγω του ανοίγματος των συνόρων;

  • 86%
  • 12%
  • 2%
3321 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί