ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός αναστάτωσε την Κρήτη

Σεισμός αναστάτωσε την Κρήτη
IN TIME

Σεισμός ΤώραΑσθενής σεισμική δόνηση στη Κρήτη - Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 90 χλμ νότια της Ιεράπετρας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας, στις 22:32, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 90 χλμ νότια της Ιεράπετρας.

Λέκκας: «Θα έχουμε μετασεισμούς έως τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο»

Για την σεισμική ακολουθία, μίλησε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

Καθησυχαστικός ως προς τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή νότια της Άρβης στην Κρήτη εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, την Κυριακή (24/05).

Αναφερόμενος στην σεισμική δόνηση των 6,6 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 2 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή 100 χλμ. νότια της Άρβης, ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως όλοι οι σεισμοί που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι στα πλαίσια της μετασεισμικής ακολουθίας. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία που εκτονώνει την ενέργεια που είχε συγκεντρωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος ανέφερε πως «Είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί ακόμη ένας μετασεισμός της τάξεως των 5,6 – 5,7 Ρίχτερ, μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η μετασεισμική ακολουθία, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να προκαλεί κάποια ανησυχία.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος 34χρονης στο Newsbomb.gr: Η επίθεση με βιτριόλι ίσως ήταν συμβόλαιο θανάτου

Σχετικές ειδήσεις