ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Ελασσόνα: Ισχυρός μετασεισμός 5 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους

Σεισμός Ελασσόνα: Ισχυρός μετασεισμός 5 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους

Σεισμός ΤΩΡΑ: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Ελασσόνα.

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα, ο οποίος αποτελεί και τον ισχυρότερο μετασεισμό που έχει καταγραφεί έως τώρα μετά τα 6 Ρίχτερ που χτύπησαν την πόλη.

Η νέα δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε στις 13:45, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους.

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τον μεγάλο σεισμό της Ελασσόνας

Σεισμός Ελασσόνα – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στο Newsbomb.gr: Ισχυρός και με μεγάλη διάρκεια

Για τον μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σεισμό στην Ελασσόνα μίλησε στο Newsbomb.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Όπως είπε ο κ. Αγοραστός μιλώντας για τον σεισμό είπε ότι «ήταν πολύ ισχυρός και με μεγάλη διάρκεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα πρώτα λεπτά μετά τον σεισμό «δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ούτε έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, μόνο πτώση αντικειμένων στα σπίτια αλλά και στο κτίριο της Περιφέρειας».

Ο Kώστας Αγοραστός επίσης ανέφερε πως τα πρώτα δέκα λεπτά μετά τον σεισμό είχαν καταγραφεί δύο μετασεισμοί και επειδή έγινε σε ώρα αιχμής δημιούργησε αναστάτωση.

Ο σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ακολούθησαν μέσα σε 18 λεπτά τρεις ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, 4,2 Ρίχτερ και 4,9 Ρίχτερ.

Δήμαρχος Μουζακίου στο Newsbomb.gr: Φοβισμένος ο κόσμος – Δεν υπάρχουν ζημιές

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για περιοχές της Κορίνθου που ένιωσαν τη δόνηση.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης μίλησε στο Newsbomb.gr περιγράφοντας τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός ήταν πολύ έντονος και είχε μεγάλη διάρκεια. Εγώ ήμουν στο δημαρχείο και πετάχτηκα έξω, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Δήμου. Το σημαντικό είναι πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές εκκένωσαν με ταχύτατες ενέργειες όλα τα σχολεία του Δήμου μας και δεν υπήρξε ο παραμικρός τραυματισμός παιδιού», ανέφερε ο κ. Στάθης.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν ζημιές στο Δήμο Μουζακίου, ο κ. Στάθης ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές, επισημαίνοντας πως κλιμάκια του Δήμου ελέγχουν όλη την πόλη.