ΣΕΙΣΜΟΙ

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Είμαστε σε φάση ύφεσης για τους σεισμούς, θα ακολουθήσει η έξαρση

Σεισμογράφος
INTIME

Για τους σεισμούς στο Άιγιο, στο Ηράκλειο της Κρήτης και της Ελασσόνας μίλησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποιώντας για φάση έξαρσης που θα ακολουθήσει

Καθησυχαστικός για τον σεισμό της Πέμπτης στο Αίγιο, τον σεισμό τα ξημερώματα της Παρσκευής στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και τους σεισμούς στην Ελασσόνα εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ο οποίος υποστήριξέ ότι γενικά στην Ελλάδα είμαστε σε φάση ύφεσης όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα.

Ο ίδιος, όμως, υποστήριξε ότι «θα έρθει αργότερα η φάση της έξαρσης, έτσι γίνεται πάντα. Δυστυχώς η φύση δεν ακολουθεί τις δικές μας επιθυμίες».

Μιλώντας στο MEGA για τον σεισμό της Πέμπτης στο Αίγιο είπε ότι «έγινε αισθητός σε όλη την Αχαΐα, αλλά ακόμα και σε περιοχές της Αττικής. Είναι ένας σεισμός σε σημαντικό βάθος, η εστία είναι γύρω στα 50χλμ.».

«Αυτό εξηγεί το γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη απόσταση, και μας καθησυχάζει, καθώς αυτοί οι σεισμοί είναι κατά κανόνα μεμονωμένοι, και δεν ακολουθούνται από ισχυρούς μετασεισμούς. Δεν είχαμε ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Για τον σεισμό με επίκεντρο το Ηράκλειο της Κρήτης τα ξημερώματα της Παρασκευής ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στην Κρητη είναι, όμως, εντοπισμένη».

«Νομίζω ότι εξακολουθούμε να είμαστε σε φυσιολογικά πλαίσια, δεν έχουμε ξεφύγει από το σύνηθες» πρόσθεσε ο σεισμολόγος συμπληρώνοντας ότι «ο σεισμός αυτός είναι κάτι σχεδόν συνηθισμένο για τον ελλαδικό χώρο καθώς καθημερινά κάπου κάνει ένα 4αρι μέσα στην Ελλάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός στον καιρό του κι οι εκλογές στην ώρα τους...