ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Κρήτη – Λέκκας στο Newsbomb.gr: Πολύ έντονη η δόνηση – Η περιοχή δίνει ισχυρούς σεισμούς

Σεισμός Κρήτη – Λέκκας στο Newsbomb.gr: Πολύ έντονη η δόνηση – Η περιοχή δίνει ισχυρούς σεισμούς

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 22.46 το βράδυ της Παρασκευής (02/07) στην Άρβη Ηρακλείου Κρήτης.

Ο κ. Λέκκας τόνισε πως το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο, ιδιαίτερα στην πόλη του Ηρακλείου, στις Αρχάνες, το Αρκαλοχώρι και τη Χερσόνησο, μιας και η δόνηση ήταν πολύ επιφανειακή και σε στεριά.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο συγκεκριμένος σεισμός εντάσσεται στην σεισμική ακολουθία που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 10 μέρες στην συγκεκριμένη περιοχή, επισημαίνοντας πως το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες.

«Η περιοχή αυτή δίνει ισχυρές δονήσεις», είπε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας ωστόσο ότι το φαινόμενο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανησυχία.

Υπενθυμίζουμε πως ο σεισμός στην Κρήτη είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χιλιόμετρα Νότια, Νοτιανατολικά, του Ηρακλείου, σε χερσαίο χώρο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,1 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από τον καθηγητή Τούντα: Μέσα Μεταφοράς μόνο για εμβολιασμένους