ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Αθήνα - Λέκκας: Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε

Σεισμός στην Αθήνα - Λέκκας: Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε
O πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας
INTIME

Για την σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή χθες στα βόρεια προάστια, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 2,9 βαθμών, με επίκεντρο την περιοχή του Αμαρουσίου, κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο, 10 χλμ. βορειοααντολικά της Αθήνας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός ήταν μικρός με μικρή διάρκεια.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ.. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα», διευκρίνισε ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο Mega.

Η δόνηση στο... ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 15:52 το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων. Όπως θα δείτε και στον χάρτη το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο... ΟΑΚΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Μέγαρα: Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί σε επεισόδια με Ρομά – Δέχθηκαν σκάγια και πέτρες

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά