ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Δεσφίνα - Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Δεσφίνα - Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός: Σεισμική δόνηση σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κοντά στην Δεσφίνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (9/10) κοντά στην Δεσφίνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 1:02 της Κυριακής με το μέγεθός του ήταν 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 12χλμ νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13χλμ

Το επίκεντρο της ισχυρής δόνησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα ασθητή στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, της Πελοποννήσου αλλά και στην Αττική αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι ο σεισμός εκδηλώθηκε νότια της Ιτέας. «Είναι μία δόνηση που εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικότητας της περιοχής και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και όπως είπε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική δεν δέχθηκε τηλεφωνήματα ακόμα για ζημιές, όμως οχήματα βγήκαν για περιπολία στους δρόμους της Ιτέας και της Άμφισσας για προληπτικούς λόγους.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας.

Σχετικές ειδήσεις