ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Εύβοια: Έντονη σεισμική ακολουθία μετά τα 5 Ρίχτερ

Σεισμός Εύβοια: Έντονη σεισμική ακολουθία μετά τα 5 Ρίχτερ

Μετασεισμοί που ξεπερνούν τα 3 Ρίχτερ σημειώνονται στη Νότια Εύβοια μετά τα 5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την περιοχή

Συνεχείς μετασεισμοί σημειώνονται στη Νότια Εύβοια μετά τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Συγκεκριμένααπό τις 10 το βράδυ που σημειώθηκε ο σεισμός των 5 Ρίχτερ μέχρι και τις 11:30, είχαν σημειωθεί 5 μετασεισμοί με την μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση να φτάνει τα 3,2 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Ζάρακες, όπου και το πρωί «ταρακουνήθηκε» μετά από μπαράζ σεισμικών δονήσεων τριων εκ των οποίων ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα σημειώθηκε στις 22:06.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ και σημειώθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας και 56 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, στα 8,9 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός είχε διάρκεια και βουητό.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας αμέσως μετά τη δόνηση στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι «η δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης έγινε στο ίδιο σημείο που "χτύπησαν" οι διαδοχικοί σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια το πρωί της Τρίτης».

Παράλληλα ο ίδιος εκτιμά ότι δεν πρέπει να αναμένουμε ισχυρότερη δόνηση.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «Είχαμε μια σεισμική δραστηριότητα το βράδυ της Τρίτης. Ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο τον δίνει σε μέγεθος 5,2 ενώ η προκαταρτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το δίνει 4,9 Ρίχτερ».

Ο ίδιος σε ερώτηση για το αν του προκαλεί ανησυχία ανέφερε: «Φυσικά και σε ποιον δεν προκαλεί ανησυχία».

Ο Πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε:

«Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός».

«Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ».

Θυμίζεται ότι διαδοχικοί σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ σημειώθηκαν στη Νότια Εύβοια το πρωί της Τρίτης και ο συγκεκριμένος σεισμός θεωρείται συνέχεια του ίδιου φαινομένου.

Οι πρωινές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές σε σπίτια στην Εύβοια και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις