ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Κύμη: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για ισχυρότερη δόνηση στην Εύβοια

Σεισμός Κύμη: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για ισχυρότερη δόνηση στην Εύβοια

Σεισμός Κύμη: Τα 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη έχουν φέρει ανησυχία στους κατοίκους

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμού στην Εύβοια, μετά τα 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, υπάρχει επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε στις 16:14 σήμερα Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, που προερχόταν από απόσταση 87 χλμ ΒΑ της Αθήνας και με επίκεντρο της δόνησης το θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. ΑΝΑ της Κύμης, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ.

Σεισμός στην Εύβοια - Αντιδήμαρχος Κύμης στο Newsbomb.gr: «Θα είμαστε σε επιφυλακή όλη τη νύχτα»

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Κύμης ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την περιοχή το μεσημέρι της Παρασκευής (19/01) και έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική.

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Παφράς, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση δεν έχουν καταγραφείο ζημιές: «Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τον Δήμο είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές».

Ωστόσο, ο κ. Παφράς εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει αισθητοί αρκετοί μετασεισμοί. «Υπάρχει μια απόλυτη ηρεμία, δεν ξέρω να αυτό είναι καλό ή κακό. Αν ήταν στη στεριά ο σεισμός θα είχαμε πρόβλημα», σύμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Κύμης.

Κατέληξε ότι δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή το βράδυ: «Προσέχουμε τώρα γιατί το βράδυ ο κόσμος θα είναι στα σπίτια. Όλα ελεγχόμενα προς το παρόν».

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο στην Εύβοια, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί»

«Πρόκειται για μία ασθενή δόνηση που έγινε σε υποθαλάσσιο χώρο που δεν εμπνέει ανησυχία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ακόμα, είναι αρκετά νωρίς», σημείωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Θανάσης Γκανάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:14 το μεσημέρι και σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο εντοπίζεται στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης, με εστιακός βάθος 14,6 χιλιόμετρα.