ΣΕΙΣΜΟΙ

Κρήτη: Μετασεισμών συνέχεια

Κρήτη: Μετασεισμών συνέχεια

Συνεχίζει να «χορεύει» στο ρυθμό του Εγκέλαδου ολόκληρη η Κρήτη, την επομένη της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6,2 Ρίχτερ.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και είναι έντονη στην Κρήτη, καθώς σημειώνονται πολλοί -και κάποιοι ισχυροί- μετασεισμοί.

Μεταξύ αυτών των ισχυρών μετασεισμών είναι και οι δύο που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (17/04), με ένταση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συνολικά έχουν καταγραφεί έως τώρα περισσότεροι από 50 μετασεισμοί, με τους 13 από αυτούς να είναι πιο ισχυροί καθώς κυμαίνονταν από 4 έως 4,5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους πάντως, η μεγάλη μετασεισμική δραστηριότητα είναι αναμενόμενη μετά το 6,2 της Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ, στην Περιφέρεια βρίσκεται το μεσημέρι της Παρασκευής ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωολογίας, Ευθύμης Λέκκας συμμετέχοντας στην συζήτηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Η συνάντηση αφορά την πυροπροστασία αλλά δεν θα μπορούσε να μη συζητηθεί το θέμα των σεισμών.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr στην συνάντηση κυριαρχεί το θέμα του ισχυρού σεισμού της Πέμπτης αλλά και της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι ο σεισμός που σημειώθηκε χθες στις 21.07 ήταν ο κύριος κάτι το οποίο επανέλαβε και σήμερα στη συνεδρίαση υπογραμμίζοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι υπήρξε δεύτερο σεισμός έντασης 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 5 τα ξημερώματα.

Σχετικές ειδήσεις