ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Μυτιλήνη: Εκκενώνονται Πλωμάρι και Βρίσα – Στο γήπεδο οι κάτοικοι

Σεισμός Μυτιλήνη: Εκκενώνονται Πλωμάρι και Βρίσα – Στο γήπεδο οι κάτοικοι

Σεισμός/Ειδήσεις: Τρόμος και πανικός επικράτησε σε Χίο, Μυτιλήνη αλλά και τα παράλια της Τουρκίας από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 15:28 το απόγευμα της Δευτέρας

Δραματική η κατάσταση στα δύο χωριά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου – Έχει καταστραφεί περισσότερο από το 50% των σπιτιών – Σε επιφυλακή ο Στρατός για βοήθεια στους πληγέντες

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 17 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που σπίτια κατέρρευσαν στο Πλωμάρι και τη Βρίσα ενώ ο δρόμος που συνδέει το Πλωμάρι με τη Μελίντα έχει αποκλειστεί λόγω κατολίσθησης.

Όπως θα δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsbomb.gr τεράστιοι βράχοι έχουν αποκολληθεί και έχουν πέσει στη μέση του δρόμου.

14

Εντολή σε λεωφορεία των ΚΤΕΛ να είναι έτοιμα για την εκκένωση του οικισμού για λόγους ασφάλειας έως ότου γίνει καταγραφή των ζημιών, έχουν δώσει οι Αρχές, καθώς τα χωριά Πλωμάρι και Βρίσα έχουν υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές και απαιτείται η άμεση εκκένωσή τους.

15

Σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου στήνει ο στρατός ενώ ο Δήμος ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρισάς.

Παράλληλα η 98 ΑΔΤΕ στέλνει στην Βρίσα ειδικά οχήματα, τρόφιμα, σκηνές και γιατρούς. Όσοι κάτοικοι δεν βρουν καταλύματα, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας θα διανυκτερεύσουν στο Στάδιο Πολιχνίτου μέσα σε σκηνές.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που βρίσκεται στην περιοχή της Βρισάς, «η καταστροφή του χωριού είναι ολική».

Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον σεισμό στη Μυτιλήνη

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους σεισμούς

Σχετικές ειδήσεις