ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Αθήνα: Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού για τον σεισμό

Σεισμός Αθήνα: Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού για τον σεισμό

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 22:24 μμ τη Δευτέρα σε ολόκληρη την Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός στην Αττική ήταν μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, αν και η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο γα 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, ενώ ακολούθησαν και ασθενείς μετασεισμοί.

Στην περιοχή της Σταμάτας τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα. Ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο. Δεν μπορεί δηλαδή να «δώσει» μεγαλύτερο σεισμό ή σεισμούς.

Ο ίδιος τονίζει πως ο αποψινός σεισμός δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας. Ο οποίος τόνισε πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 Ιανουαρίου. Την ημέρα δηλαδή που σε 10 μόλις ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις!

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ τα νέα για το σεισμό

Σχετικές ειδήσεις