Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία: 26 οι νεκροί - Κατέρρευσε νοσοκομείο

Newsbomb

Σεισμός τώρα: Τουλάχιστον δέκα οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του νοσοκομείου που κατέρρευσε μετά τα 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία.

Επίκεντρο του ισχυρού σεισμού που χτύπησε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ινδονησίας) ήταν το νησί Σουλαουέζι.

«Το νοσοκομείο καταστράφηκε. Έχει καταρρεύσει. Υπάρχουν ασθενείς και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κι έχουμε αρχίσει επιχείρηση για να τους βγάλουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αριάντο, στέλεχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στην πόλη Μαμούτζου, η οποία επλήγη από τον σεισμό.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πάνω από 600 τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Ματζένε, ενώ το εστιακό βάθος ήταν δέκα χιλιόμετρα.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους όταν χτύπησε ο σεισμός, λίγο μετά τη 01:00 (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές τουλάχιστον εξήντα κτίρια.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός για περίπου 7 δευτερόλεπτα.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Δύο ξενοδοχεία, το κυβερνείο καθώς κι ένα εμπορικό κέντρο έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με δημοσιογράφο που ζει στην Μαμούτζου, βόρεια από το επίκεντρο. Τουλάχιστον ένας δρόμος προς τη Μαμούτζου έχει κοπεί λόγω των ζημιών που υπέστη γέφυρα.

Μερικές ώρες νωρίτερα, χθες Πέμπτη, είχε σημειωθεί σεισμός 5,9 βαθμών στην ίδια περιοχή, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στον επιλεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς, ζώνη όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες στον βυθό του Ειρηνικού, και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα - Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα - Όλο το σχέδιο