ΕΛΛΑΔΑ

Έκπτωση 10% για όσους εφαρμόσουν την κάρτα εργασίας

Έκπτωση 10% για όσους εφαρμόσουν την κάρτα εργασίας

Έκπτωση 10% επί των ασφαλιστικών εισφορών θα παρέχεται στις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν το σύστημα της κάρτας εργασίας και καταβάλλουν εμπροθέσμως τις εισφορές.

Η έκπτωση θα αφορά τόσο τις εργοδοτικές όσο και τις εργατικές εισφορές και θα ισχύει από την 1η Μαρτίου του 2012.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μετά τη συνάντηση με την τρόικα, η εφαρμογή της κάρτας εργασίας θα ξεκινήσει από την πρώτη Μαρτίου του 2012.

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί πρόβλεψη του νέου μνημονίου και ο κ. Κουτρουμάνης δεν απέκλεισε και νέα μείωση πέραν του 10% μέσα στο καλοκαίρι με ταυτόχρονη διεύρυνση της βάσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Το υπουργείο Εργασίας θα θέσει το θέμα στη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, η οποία ξεκινά από τον ερχόμενο Ιανουάριο και θα αφορά τον σχεδιασμό των μέτρων για περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους και άλλες εργασιακές ρυθμίσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ξεκινήσει κατ' ιδίαν επαφές με τους εταίρους, προκειμένου να καθορισθεί η ατζέντα του διαλόγου.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη διαμηνύσει πάντως, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί δυσμενέστερες ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ή εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εργασίας, η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν θα αποτελέσει μέρος του διαλόγου, καθώς όπως τόνισε, «μια τέτοια παρέμβαση θα αποτελούσε αιτία πολέμου με τους κοινωνικούς εταίρους».